Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Minden eszköz adott a sikeres ingatlanhirdetés elkészítéséhez? Éljük velük!

Milovecz László
blogger, ingatlanközvetítő
A budai ingatlanok szakértője.
  • 6 perc olvasási idő
  • 2023.05.13.

A cikksorozat előző két bejegyzésben a minőségi ingatlanhirdetések elkészítéséről olvashattunk. Tehát ott tartunk, hogy van remek képanyagunk, elkészült az alaprajz és figyelemfelkeltő, informatív hirdetési szöveget fogalmaztunk meg. A feladatunk ezzel viszont még nem ért véget, hiszen ezt a hirdetést meg is kell mutatnunk a potenciális vevőknek. Nézzük meg, hogyan tudjuk ezt a legeredményesebben megtenni és sikeres ingatlanhirdetés által növelni az esélyünket az eladásra.

Tedd ki a kirakatba!

Ebben a bejegyzésben arról lesz szó, hogy hogyan tudod ezt úgy publikálni, hogy elérd azokat az érdeklődőket, akik a te vevőid lehetnek. Az ma már természetesen alapvetés, hogy az ingatlan.com oldalán jelen kell lenned, de mivel ezt a legtöbb közvetítő, illetve magánszemély is így gondolja, érdemes a jelenlétedre ráerősíteni, a hirdetésedet még feltűnőbbé tenni.
Természetesen ingatlanhirdető oldalakon kívül is vannak lehetőségeid promotálni az adott ingatlant, ezekre is ki fogok térni. De először nézzük a legnagyobb látogatottsággal rendelkező oldalt.

Tanuld meg jól használni az oldalt, ha már fizettél érte

Tudom, hogy nagyon egyértelműnek tűnik, de érdemes rászánnod egy kis időt arra, hogy megismerd azoknak a hirdetőoldalaknak a működését, illetve a lehetőségeit, amiket igénybe veszel. Nem csak arról beszélek, hogy krediteket, figyelemfelkeltő képfeliratot használsz, illetve prémium hirdetésfigyelőben is elküldöd (baglyozod) a hirdetést, hanem arról is, hogy ezeknek az eredményét nyomon is követed. A marketingben talán a legfontosabb az eredmények monitorozása, mérés. A megtekintések és a telefonszám felfedés mértéke, vagy a hirdetési listában elfoglalt hely mind-mind rengeteg fontos információra rávilágít.

Ezen a képen láthatod, hogy hol helyezkedik el és mennyire figyelemfelkeltő egy felirat, amiből viszonylag sokféle van, tehát akár válogathatsz is. Természetesen többet is használhatsz egyszerre. Itt érdemes kiemelned az ingatlan különleges, vonzó tulajdonságait. Úgy gondolom, egyértelmű, hogy vonzza a tekintetet, érdemes kihasználni.

Az ingatlan.com-on videót is integrálhatsz hirdetésbe, miért hagynád ki?

A technikai feltételek ma már adottak ahhoz, hogy magunk is elkészíthessük saját videóinkat. Azért jó szívvel javaslom, hogy amikor úgy döntesz, hogy videót is készítesz, akkor egy kamerastabilizátorba, illetve egy egyszerű vágóprogramba fektess be és el tudod kerülni a nagyon zavaró remegést a videóidban. Ezeket a videókat tudod integrálni az ingatlan.com-os hirdetésedbe. Ha belegondolsz, nem csak azt érted el, hogy figyelemfelkeltő lett a hirdetésed, de az érdeklődőknek is megkönnyíted, hogy jobban megismerhessék az ingatlant.

Ha már integráció: Nem csak a videókat, hanem az ingatlansétákat is beillesztheted a hirdetésedbe. Ma már ezeknek az eszközöknek a megvásárlás sem taszít mély nyomorba senkit, de természetes vannak cégek, akik ezeket elkészítik. Érdemes velük úgy egyeztetni, hogy nem csak az ingatlansétát kéred el tőlük, hanem egy rövid videót is. Így egyből van videód is, amit szintén használhatsz a hirdetés során.

Offline felületek

Az ingatlan.com-os hirdetőtábla kihelyezése szintén növelheti az eladás esélyét. Ha táblával is hirdeted az ingatlanodat, törekedj arra, hogy csak a legfontosabb információkat tüntesd fel rajta, és az ingatlan maximum egy-két kiemelkedő tulajdonságát. Ezeken túl ügyelj a tábla láthatóságára, vagyis olyan helyre tedd ki, ahol az arra járók könnyen megláthatják. Triviális dolog, de figyelj a helyesírásra, és az olvashatóságra is, hiszen az olvashatatlan tábla inkább árt, mint használ.

A másik lehetőség, amit én ugyan csak párszor használtam, de mondhatjuk, hogy bejött, a kerületi ingyenes újság. Akár apróhirdetés formájában is próbálkozhatsz, illetve vásárolhatsz fotók megjelenítésére is alkalmas hirdetési felületet.

A cikk szerzője Milovecz László blogger, ingatlanközvetítő, a budai ingatlanok szakértője. A szakember korábbi írásai, megbízóinak véleményei, valamint a kapcsolatfelvételi lehetőségek megtalálhatók az alábbi linken.

Meghirdetem az ingatlanom

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!