Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Öt tavaszi tipp kertes házak eladásához

blogger, ingatlanközvetítő
A budai ingatlanok szakértője.
  • 4 perc olvasási idő
  • 2024. május 7.

Ahogy elkezd egy kicsit tavaszodni, kisüt a nap, elindul a kertes házak értékesítésének legerősebb időszaka. Teljesen természetes, hogy sokan inkább ebben az időszakban keresnek kertes házat, hiszen hóban, hidegben vagy szürkületben egészen már arcát mutatja egy ingatlan. Érdemes tehát eladóként kihasználnunk ezt az időszakot, ha kertes házunkat szeretnénk eladni. Összegyűjtöttünk öt tippet, ami megkönnyítheti az eladást.

Öt tavaszi tipp kertes házak eladásához

1. Cseréljük le a komor őszi fotókat

Amennyiben ősszel kezdtük el hirdetni a házat, akkor valószínüleg a fotók is akkor készültek. Sárgás levelek a fákon, a kertben, többnyire elszáradt növények, őszies, borús hangulat. Azóta a kert újra zöld, a hangulata is sokkal vidámabb, tehát érdemes ezt a hirdetésben is megmutatni az érdeklődőknek. Nem csak a külső homlokzatot, de amennyiben van terasz, azt is. Ha gyönyörű a panoráma az ablakból, akkor szintén mutassuk azt be, de ne maradjanak el a belső terek új képei sem. Érdemes sok virágot, vidám tavaszias, nyárias színeket használni.

2. Virágok, növények, színek

Az érdeklődő az első benyomást a kertben, udvarban fogja megszerezni az ingatlanról. Soha senki nem mondta azt egy virágos, ápolt kertre, hogy ez nem tetszik. Egy szép kert nagyon sokat segíthet az eladásban, így próbáljuk meg a lehető legjobb formájába hozni.

3. Tiszta udvar, rendes ház

Számomra meglepő módon nagyon kevesen veszik a fáradtságot, hogy kitakarítsák az ereszcsatornát, letisztítsák a külső homlokzatot. Érdemes a kisebb hibákat is kijavítani, elpakolni a tárolókba a szerszámokat. A kutyát érdemes elkeríteni arra a kis időre, vagy elvinni sétálni. Láttam olyat, hogy az érdeklődő a kertben elcsúszott a lehullott, nedves leveleken, a tulajdonos kutyája megijedt és vad csaholásba kezdett, az arcától pár centire. Meg nem harapta, de volt ijedtség, nem lett üzlet.

4. Kisebb befektetés, nagy siker

Ha kicsit emelni akarunk az ingatlan értékén, érdemes lehet utánanézni a napelemek kedvezményes telepítési lehetőségének. Egy energetikailag korszerűbb ingatlanra gyorsabban fogunk vevőt találni. Szintén jó ötlet a klíma beépítése is, hiszen amikor a meleg időszakban megjönnek a vevők, érdeklődők, biztosan jobban érzik majd magukat egy kicsivel hűvösebb környezetben.

A kerti bútorok is sokat segíthetnek, mivel a kertetet és a teraszt is otthonosabbá varázsolják. Elképzelhető, hogy belefutunk egy ártárgyalásba, és nem járok messze a valóságtól, ha azt gondolom, hogy komfortosabb helyzetet tudunk így teremteni az érdeklődőknek és sokkal lazábban tudunk tárgyalni egy kávé, esetleg limonádé mellett.

5. Szerezzük meg a környéken sétálók figyelmét is

Az eladó táblát nekünk találták ki. Amikor valaki házat szeretne vásárolni, nem ritkán autózik el arra a környékre, ahova a későbbiekben szívesen költözne. Ezeket az érdeklődőket tudjuk megszólítani a táblával. A táblán az alapinformációkat tüntessük fel, amiket kiegészíthetünk a ház pár kiemelkedő tulajdonságával. Triviális, de figyeljünk arra is, hogy jól olvashatóan írjunk a táblára, mert ha ez nem sikerül, akkor azzal magunknak ártunk.

A cikk szerzője Milovecz László blogger, ingatlanközvetítő, a budai ingatlanok szakértője. A szakember korábbi írásai, megbízóinak véleményei, valamint a kapcsolatfelvételi lehetőségek megtalálhatók az alábbi linken.

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!