Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Fotó lakáshirdetéshez: ezek a fényképek segíthetnek bérlőt vagy vásárlót találni!

  • 3 perc olvasási idő
  • 2021.02.15.

Az ingatlanoddal először a fotókon keresztül találkozik a potenciális vásárló, így egyáltalán nem elhanyagolható, milyenek ezek a képek. De mégis milyen a jó fénykép és mi legyen rajta? Ehhez adunk most néhány tanácsot! 

A fotóknak rendkívül fontos szerep jut az ingatlankeresési folyamat elején: egyrészt ezek tudják először megragadni a figyelmet, másrészt pedig sokkal több érdeklődőt vonzanak a jó fotókkal ellátott hirdetések.

Nézzünk pár konkrét számot! 

  • Az ingatlan.com adatai alapján egy látogató átlagosan 4 másodpercig néz meg egy hirdetéshez feltöltött képet, azaz ennyi időd van megnyerni a potenciális vásárlódat, bérlődet. 
  • Idén augusztusban azoknak az eladó lakásoknak az oldalát, ahová töltöttek fel fényképet, átlagosan majdnem ötször, a fotóval illusztrált kiadó lakások oldalát pedig átlagosan négyszer többen tekintették meg, mint azokat az oldalakat, ahová nem kerültek fel az ingatlanról képek.

A fotók sikere pedig sokszor apróságokon múlik: a rosszul megválasztott napszak, vagy egy-egy rendetlenebb szoba miatt azonnal továbbléphetnek az érdeklődők, esélyt sem adva az ingatlannak. Mutatjuk, mire érdemes figyelned, mielőtt fényképezni kezdesz, és milyen a profi fotó lakáshirdetéshez.

  • 1. tipp: fotózz világosban! 

A fényes nappal készített fénykép pozitívabb benyomást kelt, hiszen jobban látszanak a részletek mint egy félhomályban elkapott fotón. Érdemes tehát az ingatlanról készült fotókat a lehető legvilágosabb napszakban elkészíteni, ha pedig erre nincs lehetőség, minden fényforrást használni – ez persze nem zárja ki, hogy pár esti hangulatfotót is feltölts pluszban (főleg, ha például egy kandalló is van az ingatlanban), de lehetőleg ne ez legyen a hirdetésed nyitóképe. 

  • 2. tipp: legyen rend! 

A fényviszonyokhoz hasonlóan egy szépen kitakarított, rendezett lakásról készített fotó sokkal vonzóbb lehet az érdeklődők számára, próbáld az ingatlan legjobb formáját megmutatni! Azt is érdemes végiggondolnod, és objektíven felmérned, hogy mennyire zsúfolt a lakás: lehet, hogy a fotó erejéig érdemes pár dolgot félretenni, hogy a képen lévő tárgyak sokasága ne vonja el az érdeklődők figyelmét az ingatlanról. 

  • 3. tipp: készüljön fotó több szögből! 

Gondolj bele, hogy aki most látja először az ingatlant, az szeretne már a fényképek alapján minél jó benyomást szerezni. Ez segít, hogy el tudja dönteni, kíváncsi-e élőben is az adott ingatlanra. Éppen ezért fontos, hogy több szögből, minél nagyobb perspektívából megmutasd nekik. Fotózz például a sarokból, hogy a lehető legtöbb rész beleférjen a képbe! A fekvő formátum szintén jó ahhoz, hogy minél több részlet ráférjen a fotódra, részesítsd előnyben ezeket az álló képekkel szemben! Fontos, hogy egyenes képeket készíts, ha pedig szükséges, a feltöltést követően forgasd el a fotókat, a fejük tetejére állított verziókat senki sem kedveli. 

+1: tipp: minőségi fotó lakáshirdetéshez

A hirdetésekhez készíts éles fotókat, amin minden részlet jól kivehető! Ha elsőre nem sikerül, próbáld újra! Az éles, jó beállítású képek elengedhetetlenek ahhoz, hogy kedvező első benyomást alakítsanak ki a potenciális vevők az ingatlanról. Figyelj tehát a fotó minőségére, a megfelelő szögre és kompozícióra! Szintén fontos, hogy ez most nem az egyedi, művészi fotók ideje. Semmiképpen ne használj olyan optikát, ami torzít, hiszen ezek hátráltatják az érdeklődőket abban, hogy megismerjék az ingatlanod adottságait. Ma már ezt megteheted egy jó kamerával rendelkező mobiltelefon segítségével is, de ha van ennél profibb eszközöd, ne felejtsd el használni!  

Részletes képfeltöltési szabályainkat a linkre kattintva találod. 

 

Képes csomagjainkat itt találod eladó és kiadó ingatlanok esetén.

 

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!