Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Nekik lehet remek választás a kertes ház

blogger, ingatlanközvetítő
A budai ingatlanok szakértője.

Otthon az életünk központja, a szeretteinkkel töltött idő, a kikapcsolódás és a pihenés helyszíne. Mi alakítjuk a saját izélésünkre, ez pedig fokozottan igaz a kertest házra, hiszen itt a közvetlen környezetet, udvart, kertet is mi formáljuk. Korábbi cikkeinkben körbejártuk, hogy milyen élethelyzetben lehet jó választás a belvárosi környezet, egy panellakás, illetve egy lakóparki ingatlan, most pedig azt vizsgáljuk meg, hogy kiknek lehet remek választás a kertes ház.

Anyuka és kislánya játszik a házuk udvarán.

A Covid-járvány megmutatta, hogy mennyit számít az, ha tartozik a lakásunkhoz egy terasz, vagy erkély, de talán úgy volt a legegyszerűbb átvészelni ezt az időszakot, ha ki tudtunk ülni a kertbe. A járvány szerencsére lecsengett, az élet visszatért a rendes kerékvágásába. Emiatt már nincs ilyenfajta vonzereje a kertes házaknak, ettől függetlenül bizonyos életszakaszokban mégis remek megoldást jelenthetnek.

Ki vágyik a kertes családi házra?

Tulajdonképpen egy picit mindenki, hiszen ki ne szeretné a saját kertjében, a diófa alatt élvezni a naplementét? Az idilli képhez persze az is hozzátartozik, hogy kicsivel kevesebben vannak, akik szeretnek havat lapátolni, füvet nyírni, illetve elvégezni azokat a munkákat, amik feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy a házból otthon legyen.

1. Kisgyermekes családok

Kisgyermekes családok számára a kertes házak különösen vonzóak lehetnek, hiszen a kert biztonságos környezetet nyújt a gyerekeknek. Egy tágas kertben a gyerekek szabadon mozoghatnak, játszhatnak, vagy éppen kertészkedhetnek a szülőkkel. A friss levegő és a növények közelsége hozzájárulhat a gyerekek egészséges fejlődéséhez és a családi kötelékek erősödéséhez. A szülők is nyugodtabban végezhetik a teendőiket, ha tudják, hogy a gyerekek a kertben és nem az utcán érzik jól magukat. Nyári estéken a kertben társasozni, focizni, kosarazni mindenképpen remek dolog nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is. Együtt grillen elkészíteni a vacsorát, aztán a teraszon elfogyasztani, nem is kérdés, hogy mennyire elképesztően jó dolog.

Otthonteremtés és családalapítás előtt álltok? Olvasd el a money.hu cikkét a témában: Ezekkel a kamattámogatott hitelekkel tervezhettek 2024-ben!

2. Aktív életmódot szerelmeseinek

Azok számára, akik szeretnek aktív életet élni és időt tölteni a szabadban, egy kertes ház igazi főnyeremény lehet. A kert lehetőséget kínál sportolásra, kerti munkákra, vagy akár kerti partik rendezésére is. Egy kertes házban a tulajdonosok könnyen kialakíthatnak szabadtéri edzőtermet, medencét, vagy akár sütögető és grillező helyet, ahol a családtagokat és a barátokat is fogadhatják. A reggeli edzéshez nem kell elmenni az edzőterembe, elég a saját kertbe kimenni és teljesíteni a napi tervet, így maga az edzés annyival kevesebb időt vesz el a napból.

3. Nyugalmat keresők

Azoknak, akiknek fontos a nyugalom és a csend, a kertes házak ideális választást jelentenek. A zöld környezet és a természet hangjai segítenek ellazulni és feltöltődni a mindennapok rohanása után. A kert nyugtató hatással lehet az idegekre, és lehetőséget ad arra, hogy a tulajdonosok mentesüljenek a város zajától és a mindennapi stressztől. Az udvaron kialakított konyhakertben egészséges, szezonális gyümölcsök, zöldségek termesztésére is adott a lehetőség.

A kertes ház távolabbi szegletében a barkácsolásnak is hódolhatunk. Egy csendes műhely kialakításával úgy tudjuk űzni a szenvedélyünket, hogy közben a szomszédoknak sem okozunk kellemetlenséget.

Záró gondolatok

A kertes családi házak sokféle élethelyzetben jelenthetik az ideális otthont. Legyen szó kisgyermekes családokról, aktív életet élőkről vagy nyugalmat keresőkről, a kertes házak mindig különleges élményt nyújtanak, és hozzájárulnak az otthon és a természet közötti harmonikus kapcsolat kialakításához.

Nem szabad azonban megfeledkezni a kertes házzal járó kötelezettségekről sem. Ennek ellenére, a megfelelő élethelyzetben egy kertes ház olyan előnyöket nyújthat a tulajdonosának, amik mellett eltörpülnek azok a teendők, amik természetes velejáróik a kertes házi életnek.

A cikk szerzője Milovecz László blogger, ingatlanközvetítő, a budai ingatlanok szakértője. A szakember korábbi írásai, megbízóinak véleményei, valamint a kapcsolatfelvételi lehetőségek megtalálhatók az alábbi linken.

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!