Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Milyen előnyökkel jár a Partner Program az ingatlanközvetítőknek és az eladóknak, vevőknek?

A hirdetési weboldalak jelentik az ingatlanközvetítők számára a legfontosabb megjelenési lehetőséget, ahol értékesíthetik az általuk kínált otthonokat. A portálok közül kiemelkedik az ingatlan.com, amely elindította a Partner Programot a tanácsadók részére. Most összefoglaltuk, hogy miért előnyös az új kezdeményezés a piaci szereplők számára.

Ingatlanügynök kézfogással köszönti a házaspárt, mielőtt megmutatja nekik az eladó házat

Az ingatlanhirdetési piacon egy időben több százezer lakás és családi ház jelenik meg, amelyekhez több tízezer eladó társul, miközben sokezer tanácsadó is azért dolgozik, hogy az otthonoknak minél hamarabb megtalálják a vevőt. Mivel az emberek túlnyomó többsége élete során csupán néhányszor vesz részt adásvételi folyamatban, ezért sokszor a változatosság – az ingatlanok hatalmas száma – bizonytalanságot jelent a számukra, nem tudják, hogy milyen lakást nézzenek meg, vagy éppen melyik tanácsadóban bízhatnak meg szakmailag, hogy értékesítsék az otthonukat.

Az ingatlan.com meghatározó ingatlanhirdetési portálként a tanácsadói szakma magasabb szintre emelését, illetve a referensek és ügyfelek közötti kapcsolatfelvételt szeretné elősegíteni a nemrég elindított Partner Programjával. A kezdeményezésben résztvevő ingatlanközvetítők Prémium Partnerként jelennek meg az ingatlan.com keresőjében, így az eladók és vevők is hamarabb rájuk találhatnak.

„Az ingatlan.com keresőjében megjelenünk mint Prémium Partner, ha egy adott városra, településre vagy területre keres rá az érdeklődő, és a keresési paramétereknek megfelelő ingatlannal rendelkezünk. Előzetesen részt vettünk az ingatlan.com ellenőrzési folyamatában, így sokkal személyesebbé válhat a kapcsolat a szakemberek és a keresők között. Pozitív fejleménynek tartom a programot, nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó hatása lesz ennek a munkánkra”

– mondja Galavics Andrea, a CentralHouse ingatlaniroda társtulajdonosa.

Olvasd el Galavics Andreával készült korábbi interjúnkat.

Bizalom

A tanácsadók a bemutatkozó oldalukon fotóval szerepelnek, ami erősíti a személyességet és a bizalmat, hiszen alapvetően az emberek a legértékesebb ingóságukat bízzák a tanácsadókra. Emellett a programban a referensek igazolják a megfelelő szakképesítésüket, és az érdeklődők megnézhetik a hirdetéseiket is.

Nem egy névtelen referenssel találkozik az eladó vagy a vevő, akinek a szakmai hitelességéről és munkáiról nem tudunk semmit, hanem egy a nevét, arcát vállaló szakemberrel találkozunk, akinek ismerjük a szakmai múltját is. A kezdeményezés a bizalom növelése mellett a megbízó és megbízott közötti kapcsolat intenzívebbé válását is segíti, a hatékonyabb kommunikáció pedig felgyorsíthatja a sikeres adásvételeket és erősítheti a közvetítők szerepét a lakásértékesítési piacon.

„A program keretében az ingatlan.com bemutatja a szakembereket, többek között feltüntetik, hogy ki mióta végzi ezt a tevékenységet. Aki hosszú évek, évtizedek óta foglalkozik közvetítéssel, az nyilvánvalóan jó szakemberként megbízhatóan és jól végzi a munkáját, hiszen ebből él már jó ideje. Ez pedig hozzájárul a szakma tisztulásához”

– hangsúlyozza Dukát Teodóra, a solymári Immo1 Ingatlaniroda tulajdonosa és vezetője.

Olvasd el Dukát Teodórával készült korábbi interjúnkat.

Szakértelem és hitelesség

A program abban segít továbbá, hogy a keresők – vevők vagy eladók – szakmailag elismert ingatlanközvetítők segítségét vehessék igénybe. Ugyanis bár a tanácsadói hivatás nagy utat járt be az elmúlt évtizedekben, még mindig vannak a piacon alig képzett, vagy akár nem megfelelő tudással rendelkező referensek, aki rombolják a szakma hitelességét.

„17 éve foglalkozom közvetítéssel, és mindig probléma volt, hogy sok olyan tanácsadó dolgozik ezen a szakterületen, akik nem megfelelően képzettek. Sok esetben vevői megbízással dolgozom, vagyis az ügyfeleim helyett előzetesen feltérképezem a lehetséges ingatlanokat, ahol más közvetítőkkel találkozom, és nem mindig jók a tapasztalataim. Ezért a Partner Program mindenképpen pluszt jelent, hiszen így személyesebbé válik a közvetítő megjelenése a honlapon, vagyis jelentősen növekszik az átláthatóság az ügyfelek részére. Szerencsére már érkezett több megkeresés a program miatt”

– teszi hozzá Kiss Dániel ingatlanközvetítő.

Olvasd el Kiss Dániellel készült korábbi interjúnkat.

A tapasztalat mellett fontos a megfelelő végzettség is, amely szintén alapfeltétele annak, hogy egy tanácsadó részt vehessen a Partner Programban. Sokan ugyanis pályamódosítás címszó alatt próbálnak meg ebben az összetett munkakörben érvényesülni, miközben hiányos piaci és szakmai ismeretekkel rendelkeznek. Vagyis a kezdeményezés mindenképpen emeli a magyar ingatlanközvetítői tevékenység színvonalát.

Új ügyfelek

Az is nagy előny a referensek számára, hogy ha egy érdeklődő egy adott lakónegyedben, településen szeretne lakást eladni vagy venni, akkor az ott tevékenykedő ingatlan.com-os Prémium Partnerek közül is választhat, és közvetlenül fel is veheti velük a kapcsolatot. Ez az eladó számára biztosítja, hogy az ingatlanával valóban képzett szakember foglalkozik, míg a referensek számára újabb megbízást jelenthet.

„Találkoztam már olyan ügyféllel, aki azt mondta, hogy tetszett neki, ahogy bemutattam egy ingatlant. Összességében a Partner Program segíti a keresőket abban, hogy az adott régióban dolgozó szakképzett ingatlanosokat megtalálják. Már most sokat profitáltam belőle, hiszen nagyon sokan jutottak el hozzám a városban és a környező településeken. A sok megkeresés során mindig megkérdezem, hogy hogyan találtak meg, és nagyon sokan az ingatlan.comot említik”

– hangsúlyozza Dupka Melinda, a Melinda Ingatlan tulajdonosa.

Olvasd el Dupka Melindával készült korábbi interjúnkat.

*A Prémium Partnerek részt vettek személyesen egy ellenőrzésen, melynek során az ingatlan.com kollégái ellenőrizték személyazonosságukat, és a profiloldalukon feltüntetett végzettségeiket és tagságaikat igazoló dokumentumokat. A Prémium Partnerek legalább egy éve hirdetnek az ingatlan.com-on és igazoltan kiemelt figyelmet fordítanak a hirdetéseik valóságtartalmára.

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!