Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Így találj sikeresen ingatlant!

Az ingatlan.com Magyarország ikonikus ingatlanhirdetési portálja, évente több mint 120 ezer magánszemély és több mint 9000 ingatlanközvetítő hirdet az oldalon. Ezért, mikor az oldalon böngészünk és válogatunk, nagyszámú hirdetéssel találkozunk. A hirdetések között pedig olykor nehéz rátalálnunk az igazi álomotthonra. Az oldal azonban számos keresési funkcióval segít minket, amiket ha ismerünk és alkalmazunk, gyorsabban és eredményesebben lelhetjük meg leendő otthonunkat.

A bőség zavara

Mikor felvetődik bennünk a gondolat, hogy eljött az ideje az ingatlanvásárlásnak, billentyűzetet ragadunk és ellátogatunk az ingatlan.com-ra. A kínálatot nézve azt tapasztalhatjuk, hogy az elhelyezkedéstől, mérettől, elosztástól függően a lehetőségeink szinte végtelenek, de nagyon sok olyan hirdetéssel is találkozunk, amelyek valamilyen ok miatt nem relevánsak számunkra.

Azonban, ha már vannak elképzeléseink új otthonunkkal kapcsolatban, akkor sokkal rövidebb idő alatt is megtalálhatjuk, hiszen célirányosan haladunk és a szempontjainknak megfelelő halmazból választhatunk.

A tudatos keresés

Ha ismerjük az elképzeléseinket és tudjuk azt is, hogy milyen ingatlant szeretnénk venni, akkor a keresési folyamat is leegyszerűsödik. Ebben az ingatlan.com számos funkcióval segít is minket.

Egy gyors és egyszerű regisztrációt és bejelentkezést követően olyan keresési funkciókat alkalmazhatunk, amikkel testre szabhatjuk és egyszerűsíthetjük a találati listákat, összegyűjthetjük a szimpatikus ingatlanokat, értesítéseket kaphatunk a legújabb hirdetésekről, valamint arra is van lehetőségünk, hogy a keresési beállításainknak megfelelő hirdetéseket e-mailben megkapjuk.

Ismerkedjünk meg ezekkel a funkciókkal.

A keresést megkönnyítő funkciók

Hirdetés mentése

Ezzel a funkcióval elmenthetjük a kiszemelt ingatlanhirdetéseket, amiket később könnyen visszanézhetünk a profilunkban, amit az oldal jobb felső részén érünk el a nevünkre kattintva. Ezen kívül – mint egy digitális noteszben – minden mentett hirdetés mellé saját megjegyzéseket is írhatunk. Így könnyen és egyszerűen jelölhetjük akár azt is, hogy mikor szeretnénk felhívni a hirdetőt, milyen szempontokra, részletekre akarunk kitérni, milyen kérdéseket kívánunk átbeszélni.

A mentés funkció használatával könnyebben rendszerezhetjük a kedvelt hirdetéseket, amiket egy helyen gyűjthetünk össze. Ráadásul, a hirdetések rendszerezésén túl az ingatlanokkal kapcsolatos információk, megjegyzések is könnyen hozzáférhetőek, megkönnyítve a helyzetünket.

Hirdetést menteni a találati listában és a hirdetés adatlapján is tudunk, ha rákattintunk a csillag ikonra.

Találati lista:

Hirdetés adatlapja:

Keresés mentése

Ahogy a hirdetést, úgy egy keresést, egy keresési beállítást is elmenthetünk. Kereséskor általában bizonyos szűrők alkalmazásával szűkítjük a találati listát, így csak olyan hirdetések jelennek meg, amik az adott kritériumoknak megfelelnek.

Ha van elképzelésünk az ingatlan típusát, elhelyezkedését, állapotát, méretét illetően, esetleg meghatároztunk egy költségkeretet is, akkor célszerű ennek megfelelő keresést elmenteni.

Ezt a kényelmi funkciót a találati listánál találjuk.

Amikor bejelentkezünk az oldalra, a Mentett keresések menüpontban bármikor elérjük ezeket, és egy kattintással újra is indíthatjuk. A mentett kereséseinket – az elmentett hirdetésekhez hasonlóan – szintén az oldal jobb felső részén érjük el, ha rákattintunk a profilunk nevére. Ha szeretnénk egy kicsit változatosabban keresni, az sem jelent problémát, mert összesen ötven mentett keresésünk is lehet akár, ráadásul ezek a listák szerkeszthetőek is, így további finomhangolásra is van lehetőségünk.

Hirdetésfigyelő

Az egyik leginnovatívabb keresést megkönnyítő opció a “Hirdetésfigyelő”. Ebben a szolgáltatásban a kényelemé és a gyorsaságé a főszerep. Egyszerre maximum öt “Hirdetésfigyelőt” állíthatunk be, ami akkor igazán hasznos, ha különböző szempontok szerint keresünk ingatlant. 

De, miről is van szó? Ha adott a keresési beállításunk, akkor élhetünk azzal, hogy naponta egyszer az oldal e-mailben elküldi nekünk azokat a hirdetéseket, amik megfelelnek a követelményeinknek. 

Ez több szempontból is hasznos számunkra. Részben azért, mert ha a mindennapi teendőink közepette nincs időnk böngészni a hirdetéseket, a “Hirdetésfigyelővel” akkor sem maradunk le egy új hirdetésről sem. Akkor jelent még ez hatalmas segítséget, ha olyan tulajdonságú ingatlant keresünk, ami iránt a tapasztalatok szerint nagy a kereslet. Amint megkapjuk a levelet, cselekedhetünk is, és így kevésbé veszélyeztet minket az, hogy valaki elhappolja előlünk az ingatlant.

Jól mutatja a “Hirdetésfigyelő” erejét az ábra is, amin azt láthatjuk, hogy májusban napi hány e-mailt kaptak az ingatlankeresők. Az átlagos napi kiküldés 2022 májusában 156.300 volt.

A “Hirdetésfigyelőt” a találati lista alján, valamint a profilunkban, a mentett kereséseknél tudjuk aktiválni.

Minden1x nézet

Amikor a találati listában nézelődünk, tapasztalhatjuk, hogy ugyanazzal az ingatlannal több hirdetésben is találkozunk. Ez azért lehet, mert több közvetítő és akár a tulajdonos is hirdeti. A “Minden1x nézet” bekapcsolásával lerövidülnek a találati listák és még több hirdetést tudunk átnézni. A funkció összegyűjti nekünk az azonos ingatlanokat, és csak egyet jelenít meg közülük, a többit pedig csak akkor listázza, ha megnyitjuk azokat.

Ha élni szeretnénk ezzel a beállítással, nem kell mást tennünk, csak bekapcsolnunk a “Nem szeretnék ismétlődést” gombot, amit a keresési lista mellett találunk.

Applikáció

Manapság már teljesen bevett szokás, hogy mobilunkon intézzük pénzügyeinket, bevásárlásainkat, itt rendelünk ebédet, vagy foglalunk időpontot a fodrászhoz. A mobilos ingatlankeresés szintén egy olyan funkció, amivel kényelmesebbé és gyorsabbá válhat a folyamat. Az ingatlan.com applikációjában a weboldal összes keresési lehetőség elérhető, valamint olyan extra opciót is használhatunk, mint a “Közelemben” funkció. Ha a munkahelyünkhöz közel vagy a város vonzáskörzetében keresünk otthont, akkor a “Közelemben” opcióval a térképen kijelölhetünk egy pontot, és meghatározhatjuk, hogy ahhoz képest mekkora sugarú körben mutasson ingatlanokat a rendszer.

Az applikációt letölthetjük az App Store-ból, a Google Play Áruházból, valamint a Huawei AppGallery-ből is.

Összefoglalás

Az ingatlanvásárlás kellő felkészülést és időt kíván meg tőlünk. Megkönnyíti a keresésünket, ha hozzávetőlegesen tudjuk, hogy milyen tulajdonságú ingatlant keresünk. Ahogy az is, ha tudjuk, milyen anyagi lehetőségeink vannak a vásárlásra. Ha ezekkel a tényezőkkel tisztában vagyunk, akkor a keresés is könnyebbé válik, főleg, ha ismerjük és használjuk is az oldal funkcióit.

Bátran kísérletezzünk velük, teszteljük őket, alkalmazzuk a funkciókat személyre szabottan. Ragadjunk meg minden lehetőséget, hogy álomotthonunkat ne csak keressük, hanem meg is találjuk.

Regisztrálok/bejelentkezek

 

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!