Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Ezért jó, ha olyan ingatlanközvetítőt bízunk meg az eladással, aki alkalmazza a home staginget

Home Staging specialista
Az MSP Home Staging Akadémia alapítója, lakberendező, közgazdász Ph.D. és ingatlanbefektető.

Korábbi írásaimban foglalkoztam már a home staging fogalmával, vagy akár a várható megtérülés nagyságával is, illetve azt is bemutattam, hogy a home staging miben különbözik a lakberendezéstől. Mostani bejegyzésemben azt mutatom meg, hogy miért érdemes olyan ingatlanközvetítőt megbíznunk lakásunk eladásával, aki alkalmazza a home staginget.

konyha
Fotó: MSP Home Staging, Csondor Ágnes

1. Piacképessé válik az ingatlan

Elsőként fontos tisztázni, hogy azáltal, hogy a közvetítő felkészíti az ingatlant az eladásra, egyúttal piacképessé is teszi azt, hiszen abban a formában mutatja meg, ahogyan a potenciális vevők leginkább magukénak tudják érezni. Elsősorban nem a hatalmas értéknövekmény miatt alkalmazzák a home staginget, sokkal inkább azért, mert így eladható lakást csinálnak csupán azáltal, hogy megmutatják a benne rejlő lehetőségeket. Amennyiben értéknövekményre szeretnénk szert tenni, keressünk egy profi home staging szakértőt, aki ebben segítségünkre lesz!

2. Mutatja a közvetítő elkötelezettségét

Könnyebben kialakul a megbízó és a közvetítő közötti bizalmi viszony, ha az eladó tapasztalja az ingatlanos elköteleződését. Ide sorolható az, ha konkrét terve van arra vonatkozóan, hogyan lehet az ingatlan piacképes, illetve az is, hogy mik azok a legfontosabb lépések, amiket elengedhetetlen elvégezni annak érdekében, hogy a lakás könnyen, gyorsan, az elérhető legmagasabb piaci áron gazdára találjon.

nappali
Fotó: MSP Home Staging, Csondor Ágnes

3. Valódi hozzáadott értéket kap a megbízó

Ha egy ingatlanközvetítő ingatlanfelkészítéssel kapcsolatos ötletekkel, tippekkel is ellátja ügyfelét, akkor az értékesítési folyamat során valódi hozzáadott értéket teremt a megbízó számára. Ezek a hozzáadott értékek pedig felértékelődnek az eladás során, mivel hatékonyságuk magasabb, mint a hagyományos értékesítési modell.

4. Kiemelkedés az átlagból

Magyarországon a vevők nagy része jó vagy nagyon jó állapotú ingatlant keres, de sajnos a hirdetésekben szereplő lakások többsége nem felel meg ennek az igénynek. A közvetítő nagy segítséget nyújthat abban, hogy felméri és figyelembe veszi a potenciális vevők igényeit, így az ingatlan felkészítése is célirányosan történik. A potenciális vevők meghatározása a hirdetés során is kulcskérdés, hiszen a közvetítő nekik kommunikál a hirdetési anyagban, így a lakás kiemelkedik az átlagból, ezáltal pedig több vevőjelölt figyelmét is felkelti.

5. Elkerülhető az árcsökkentés és a nagyobb összegű alku

Ha felkészített ingatlanunk kiemelkedik az átlagból, megfelel a célcsoport elvárásainak és elnyeri a potenciális vevők tetszését, a hirdetési anyag több emberhez jut el, többen tudják elképzelni magukat az adott ingatlanban, így megjelennek majd a komolyabb érdeklődők, akik akár ajánlatot is tesznek a lakásra. Olyan is előfordulhat, hogy többen is megvásárolnák az adott ingatlant, így alku helyett akár egy felfelé licitálás is megtörténhet. Mivel a felkészítés után a potenciális vevőket már egy költözésre kész otthon várja, akár felárat is hajlandóak fizetni, az alku vagy az árcsökkentés így okafogyottá válik.

hálószoba
Fotó: MSP Home Staging, Csondor Ágnes

Érdemes lehet tehát a kiemelkedő szakértelmet és a minőségi törekvéssel rendelkező szakembert választani a sikeres eladás érdekében! Home stagingre fel – legyenek Magyarországon többségében a minőségi lakások és ingatlanhirdetések.

Következő cikkünkben a felkészítéssel kapcsolatos tévhiteket vesszük sorra, és igyekszünk azokat eloszlatni, hogy még tisztábban láthassunk ezzel az eladást megkönnyítő módszertannal kapcsolatban.

A cikk szerzője Dr. Somogyi Patrícia, a home staging hazai meghonosítója, az MSP Home Staging megálmodója. 2011 óta foglalkozik a home staginggel, azóta legfőbb célja Magyarországon elterjeszteni az MSP Home Staging szemléletét és ezáltal minőségi lakások és ingatlanhirdetések piacává változtatni a hazai ingatlanpiacot.

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!