Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Így készíts alaprajzot!

Ha már elkészítetted ingatlanodról a legelőnyösebb fotókat, van még egy nagyon fontos dolgod: alaprajzot készíteni a lakásról, házról. A jó alaprajz ugyanis segít a potenciális vásárlóidnak, bérlőidnek elképzelni az ingatlan beosztását, elrendezését. 

Konyha és nappali egyben? Külön étkező is van, vagy egy nagy nappali? Egymásból nyílnak a szobák vagy különállóak? Csak pár kérdés azok közül, amikre egy jó alaprajz azonnal választ adhat az érdeklődőknek. Ezeket érdemes szem előtt tartanod ahhoz, hogy az alaprajzod valóban segítsen az eligazodásban:

  • Az alaprajzod legyen pontos és méretarányos. Szánd rá az időt, és mérj le mindent pontosan!
  • Szerepeljen az alaprajzon minden ablak és ajtó. Jó, ha az ajtóknál az is látszódik, hogy merre nyílnak.
  • Segít, ha az alaprajzon szövegesen jelölöd az egyes helyiségek nevét, hogy ne az érdeklődőnek kelljen tippelni.
  • Az egyes helyiségek méretét (négyzetméterben) is jelöld az alaprajzon.  
  • Amennyiben eladásra kínálod az ingatlant, az alaprajzon azt is megmutathatod, hogy melyek a mozgatható, elmozdítható falak. Így akinek a jelenlegi elrendezés nem tetszik, látja, milyen átalakítási lehetőségei vannak.
  • A tájolást is érdemes lehet jelezni (észak irányának feltüntetésével) a potenciális vásárlók döntésének megsegítésére.

Az alaprajzodat elkészítheted kézzel vagy számítógéppel is. Számos online elérhető alaprajztervező program létezik, ami az ábrázolásban a segítségedre lehet, és  ami lépésről- lépésre végigvezet a készítés folyamatán, így biztosan semmi fontos nem marad le róla. 

Ha teljesen biztosra szeretnél menni, nézd meg részletes képfeltöltési szabályainkat is a linkre kattintva!

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!