Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Mi tesz élhetővé egy városrészt? Bemutatkozik Kelenföld!

Leendő otthonunk kiválasztásának szempontjából érdemes többféle tényezőt figyelembe vennünk, akár egyéni költözés, akár családalapítás előtt állunk. Igényeink ismeretében érdemes kiemelten kezelni a lokáció kérdéskörét, annak tudatában, hogy a végső döntést követően ezen már nem áll módunkban változtatni. Jelen írásunkban Újbuda Kelenföld városrészét vizsgáljuk tömegközlekedése, a 11. kerület által biztosított intézményi és infrastrukturális ellátottsága, valamint szolgáltatásai tekintetében. Azt már előre borítékoljuk, hogy a térség kimondottan vonzó célpontja a letelepedni vágyóknak.

Újbuda sokszínű és kortalan, nyugodt szívvel ajánljuk mindazok számára, akik egyaránt kedvelik a lüktető ritmusú, folyamatosan fejlődő és megújuló, valamint a nyugalommal átitatott utcákkal és zöld övezeti lakóparkokkal tarkított városrészeket.

Kelenföld sínen (is) van

Annak ellenére, hogy Budapest legnagyobb kerületében járunk bármilyen úti cél a régió tömegközlekedési lehetőségeinek köszönhetően könnyedén megközelíthető. A Kelenföld szívét jelképező Bikás Parkba és az ugyancsak kulcsfontosságú Móricz Zsigmond körtérre való eljutáshoz többféle buszjárat közül is választhatunk.  A távolabbi utazáshoz, a kötöttpályás közlekedést előnyben részesítők mindkét csomópontból választhatják a 4-es metró vonalát. A Budát és Pestet összekötő, kiterjesztett, fonódó villamoshálózat azoknak is kedvez, akik akár egész Budapestet bebarangolnák.

citadella, sárga villamos

Biztos háttér a tervezéshez

A biztonság tekintetében életszakaszunktól függően változik a prioritás. Amennyiben családalapítás előtt állunk, fontos szempont, hogy csemetéink számára belátható távolságon belül legyenek elérhetőek a lehető legjobb bölcsődék, óvodák, vagy akár a felsőbb oktatási intézmények is. A 11. kerület vonatkozásában ezen igényeink mellé pipát tehetünk. Az évek múlásával várhatóan hangsúlyosabbá válik a megbízható egészségügyi ellátás kérdése, melyre megnyugtató választ ad a széleskörű alternatívákat felsorakoztató körzeti rendelőintézetek, fejlett magánorvosi központok, továbbá a felújított Szent Imre kórház működésének helyet biztosító térség.

A lehetőségek tárháza

A bevásárlás számtalan lehetősége Kelenföld több pontján ugyanúgy adott, mint egy esti mozizás a hazai első okosplázában (Etele Pláza), vagy egy romantikus séta az Árasztó-parton, a Kopaszi-gát egyik kiváló éttermében elköltött vacsora megkoronázásával. A sport szerelmeseinek többek között a kiváló edzőtermek, futópályák, és a folyamatosan kiépülő bicikliutak is kedveznek.  

Az otthon

A lokáció feltérképezését követően meggyőződtünk arról, hogy Újbuda jó választás a tartós berendezkedés szempontjából. Már „csak” a legfontosabb döntést kell meghoznunk, és megtalálnunk a választ azon kérdésekre, hogy a jövőben hol kívánjuk álomra hajtani a fejünket, hova meneküljünk a hétköznapok szürkesége elől, hol főzzük meg a vasárnapi ebédet, vagy éppen hol díszítsük fel a karácsonyfát.

Az új építésű lakóparkok, többek között a Budai Walzer kínálatában szereplő, különböző tájolású, méretezésű és kialakítású lakások közül választva, kortól függetlenül mindenki megtalálja azt a helyet, ami nem csak egy élettér, hanem válasz minden kérdésre: a biztonságot, megnyugvást, harmóniát és boldogságot kínáló valódi otthont.

A Budai Walzer számos előnyt kínál a leendő tulajdonosok számára. Ezek közül azonban külön kiemelkedik a takarékosságot és az értékállóságot egyszerre támogató energiahatékony megoldások alkalmazása. A lakópark “BB” energetikai tanúsítvánnyal rendelkezik. Az ablakok és az erkélyajtók korszerű műanyag profilrendszerrel, fokozott hőszigetelésű üvegezéssel készülnek. Az épület hőellátását pedig  a gázkazánok mellett – a 2020 utáni szigorúbb energetikai előírásoknak megfelelően – hőszivattyúkkal egészítik ki.

A Budai Walzer lakásai

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!