Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Ezért költözzünk olcsó rezsijű, energiahatékony, kertkapcsolatos lakásba!

All in, hallhatnánk egy izgalmas pókerparti finisében, amely azonban a lakáspiacon is létező fogalom. Egy modern, energiatakarékos, teraszos új építésű lakás ma mindent visz. A járvány után előtérbe kerültek a családi házak az agglomerációban, de most fordult a kocka. A magas rezsiszámlák és a drága utazási költségek miatt egyre többen költöznek Budapest zöldövezeteibe. Most összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat, amiért sokan a modern, jó elosztású, kertkapcsolatos és energiahatékony budai lakásokat keresik.

Visszatérés a budai kertvárosba

A pandémia idején nagy népszerűségnek örvendett a budapesti agglomeráció, még a Velencei-tó és a Balaton környéke is felértékelődött. Azonban a nagy távolságok, az utazási idő, a növekvő benzinárak, illetve a korlátozott szolgáltatások és szórakozási lehetőségek ráébresztették az embereket, hogy a természetközeli, madárcsicsergős otthont nem biztos, hogy a fővárostól távol kell keresnünk. Ma már a budai új építésű lakások nem csak igényes terasszal rendelkeznek, hanem sok esetben kertkapcsolatos otthonokat jelentenek, hogy valóban a természetben érezzék magukat a lakók, miközben jól illeszkednek a dimbes-dombos tájba.

Olcsó rezsi és energiahatékonyság

Hiába költöztek ki sokan az agglomerációba, akkor még nem szembesültek a növekvő energiaárakkal. Most a gazdasági helyzet és az energiakrízis rávilágított arra, hogy nem csak a kert és a természet fontos, hanem az is, hogy megfizethető legyen a rezsi, azaz télen kordában tarthassuk a fűtésszámlánkat és nyáron olcsón működjön a klíma.

Egy új építésű lakás éppen ezért ideális választás, hiszen ezek az ingatlanok az energiahatékonyság jegyében első osztályú alapanyagokból készülnek. Így a kiváló hőszigetelésnek köszönhetően az energiaigényük rendkívül alacsony, miközben a fűtésük külön mérhető és egyedileg szabályozható.

„Természetesen ma már a lakásválasztás egyik legfontosabb szempontja az energiahatékonyság. Ha valaki nem akarja a magas rezsi miatt a kertes házát fenntartani, kiváló alternatíva lehet egy kertkapcsolatos lakás, ahol a hatalmas terasz miatt nem csak a természetben érezhetjük magunkat, hanem jó időben egy másik életteret is jelent a lakók számára” – mondta Doron Dymschiz, a MyCity Real Estate ügyvezetője, akik többek között a csillaghegyi zöldövezetben építik a Forest Hill lakóparkot.

Panoráma és családias környezet

Az is különleges élmény, ha perspektívába helyezhetjük az életünket, és mindezt szó szerint. Ha Budán nézünk körbe az újlakáspiacon, akkor könnyen találhatunk panorámás otthonokat, ahol nem csak a közvetlen környezetünk zöldjét élvezhetjük nap mint nap, hanem a főváros látványosságaira is kilátás nyílik. Ráadásul Budán a földrajzi adottságok miatt nincsenek nagy sík egybefüggő területek, így nem építenek hatalmas lakótömböket több száz lakással. Az itteni fejlesztések mindössze pár lakásos épületekben kínálnak otthonokat, ahol garantált a családias és nyugodt környezet. 

Kiváló elosztás

A modern lakások előnyei, hogy a mai kor emberének mindennapjaihoz igazítják a belső tereket, a funkcionalitás a kényelemmel párosul. Nincsenek olyan hallok, vagy ablaktalan helyiségek, amelyek csak plusz fűtendő négyzetmétereket jelentenek, de valójában semmire sem használhatók. Nincsenek egymásba nyíló hatalmas szobák, hiszen a közösségi térként szolgáló nappali-konyha-étkező hármas a családi élet központja, amelyhez csatlakoznak a kiszolgáló helyiségek és a hálók. Nem nyúlfarknyi erkélyek jelenti a természetközeliséget, hanem jól kihasználható és méretes teraszok, amelyek a kert pazar látványához csatlakoznak.

„Ha természetes környezetben, mégis remek infrastruktúra mellett keressük kedvező rezsivel BB besorolású, energiatakarékos új otthonunkat, akkor a Forest Hill lakópark ideális választás Csillaghegyen a strandfürdő közelében, ahol a lakások hatalmas teraszokkal a tájba illeszkedve, több kisebb épületben kaptak helyet. Minden lakás kiváló tájolással, napfényes, panorámás helyiségekkel és zöldre néző teraszokkal rendelkezik, a legtöbb lakáshoz pedig saját kertrész is tartozik ” – tette hozzá Doron Dymschiz.

A Forest Hill lakásai

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!