Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Energiatakarékos, költséghatékony és költözhető otthonok

Az energiakrízis és a dráguló rezsiköltségek hatására bár felértékelődtek az energiatakarékos ingatlanok, az energiahatékonyság növelése már korábban megjelent az építőiparban. A kedvező rezsiköltségeket, valamint a minél jobb energetikai besorolást számos eszközzel és technikai megoldással tudják elérni a fejlesztők. A törekvésüknek pedig elsődleges célja olyan keresett ingatlanok kínálata, amik minimális ökológiai lábnyom mellett garantálják a kiszámítható rezsiköltséget. 

Lássuk, milyen módszereket és műszaki megoldásokat alkalmaznak az új építésű lakóparkok.

Szigetelés

Az ingatlanok energiahatékonyságában kiemelkedő szerepet játszik a jól megválasztott és kivitelezett szigetelés, hiszen ezzel a megoldással érdemben csökkenthető a lakások hővesztesége. A legújabb technológiai megoldások alkalmazásával az új építésű ingatlanok már olyan kiemelkedő hőszigetelőképességgel és hőhídmentes tulajdonsággal rendelkeznek, amik lehetővé teszik a fűtési és hűtési költségek minimalizálását. A szakszerűen megvalósított szigetelés egyszerre jelent mérsékelt fenntartási költségeket és télen-nyáron magas komfortszintet a lakóknak.

Nyílászárók

A szigeteléssel kéz a kézben jár a nyílászárók helyzete is, amik kiegészítik és fel is erősítik a kedvező energetikai hatásukat. Jelenleg nagy népszerűségnek örvendenek a dupla gumírozású, hőszigetelt, háromrétegű, thermo üvegezéssel ellátott erkélyajtók és ablakok, amik szintén azt a célt szolgálják, hogy a minimum közelében tartsák a hőveszteséget.

Hűtő-fűtő rendszerek

Az épületek és lakások energiaszükségletének kielégítése szintén olyan kardinális szempont az új építésű lakóparkoknál, amire minden kivitelező kiemelt figyelmet fordít. Az adott épülettípus tulajdonságaihoz tervezett hűtő-fűtő rendszer kialakítása elengedhetetlen a hosszú távú és biztonságos fenntartáshoz. A padló-, fal-, esetleg mennyezeti hűtő-fűtő rendszerek ellátását biztosító energiatakarékos – és kialakítástól függően diverzifikált – lokális hőközpontok két céllal üzemelnek: az energiafüggőség minimalizálásával párhuzamosan stabil ellátást nyújtanak, ráadásul mindezt alacsony környezetterhelés és anyagi ráfordítás mellett.

Zöld megoldások

A Zöld szemlélet és a megújuló energia már szerves részét képezik az új építésű lakóparkok piacának is. Az alternatív megoldások alkalmazása illeszkedik ahhoz a folyamathoz, ahol a cél az önfenntartás, az ökológiai lábnyom csökkentése, az energiafüggőség megszüntetése, valamint a tiszta és megújuló energia előállítása és hasznosítása. A lakossági fogyasztás szintjén is használható napelemes rendszerek és hőszivattyúk olyan technológiai fejlődésen mentek keresztül, aminek köszönhetően akár kiegészítő – gáz- és napenergia kombinált használata -, akár teljes értékű alternatívát képesek nyújtani a lakóparkok fenntartására.

 

Vízhasznosítás

A környezettudatosság másik pillére a felelős vízhasználat. Az idei nyáron tapasztalt aszályos időszak rámutatott arra, hogy mekkora érték a víz és mekkora károkat tud okozni a hiánya. Az új építésű lakóparkok a tudatos vízfelhasználás terén is képesek csökkenteni az erőforrásigényüket, így a felhasznált mennyiséget is. A fúrt kutak, az esővíz-felhasználás, valamint a fürdőszobákban alkalmazott vízporlasztós szaniterek komplex rendszerben képesek mérsékelni a vízfogyasztást.

Amikor minden egyszerre teljesül

A XI. és a XXII. kerület határán, közvetlenül a Duna mellett épülő Kék-Duna Rezidencia egyszerre ötvözi a kényelmi szempontokat és az mára elengedhetetlennek számító technikai újításokat és megoldásokat. A lakóépület üzemeltetését levegős hőszivattyús rendszer végzi, valamint a korszerű energiafelhasználás jegyében az épület tetején – a legkedvezőbb tájolás kiaknázásával – energiatermelő szolárcellákat telepítenek. Az új építésű lakásokra vonatkozó Energetikai Tanúsítványok beszerzése során az általunk szervezett épületek minden esetben megkapták az „AA++” minősítést.

A lakópark egyik legnagyobb előnye, hogy a lakások megújuló energiaforrással, így energiatakarékos módon működnek, ami együtt jár az alacsony fenntartási és rezsiköltségekkel is. Ráadásul az épületnek nincs gázfelhasználása, így az ingatlanok gázfüggősége megszűnik. Ez pedig azt jelenti, hogy a lakóknak nem kell szembenézniük a gázfelhasználást szigorító intézkedésekkel sem.

A lakóparkban kiemelt jelentősége van a környezettudatosságnak, ezért a telken fúrt kutat alakítanak ki, amit kombinálnak az esővíz felhasználásával, ezzel biztosítva a kert öntözését, illetve a toalettek öblítését is. Továbbá vízporlasztós szanitereket alkalmaznak a fürdőszobákban, ami szintén a vízfogyasztás mérséklését szolgálja.

A dunai panorámával rendelkező, vízparti lakópark tökéletes választás a modern, mégis nyugodt környezet szerelmeseinek.

A Kék-Duna Rezidencia kínálata

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!