Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Átrendezheti, de meg is erősítheti az ingatlanközvetítői szakmát a gazdasági krízis

Az első ingatlan.com konferencia előadója volt Balla Ákos, a Balla Ingatlan tulajdonosa. A szakember az ingatlanpiacot foglalkoztató kérdéseken és kihívásokon túl a közvetítői szakma aktuális helyzetéről és az abban rejlő lehetőségről is beszélt.

Az ingatlanpiaci lufi kilyukadni nem, csak leereszteni fog

Balla Ákos arra hívta fel a vendégek figyelmét, hogy az ismert gazdasági nehézségek, az emelkedő infláció, valamint a geopolitikai helyzet éreztetni fogja a hatását az ingatlanpiacon is. Meglátása szerint azonban a már jelenleg is tapasztalható kihívások nem fogják az ingatlanpiac bedőlését eredményezni. Vagyis nem tart attól, hogy a 2008-as gazdasági válság hatásai köszönnek majd vissza az elkövetkezendő hónapokban. A szakember leszögezte azonban azt is, hogy az ingatlanpiacon 2021-ig tapasztalt fejlődési ciklus biztosan megszakad. Ez a tendencia pedig a kínálat bővülésében, valamint az árak korrekciójában, nominális csökkenésében érhető majd tetten.

Az előadás során Balla Ákos kitért az ingatlanpiac támogatásának szükségszerűségére is, hiszen ha eltűnnek a vásárlók és a befektetők a piacról, az komoly gondot okozhat. Megemlítette példaként a Zöld Hitel felfüggesztésének felülvizsgálatát, valamint a CSOK és a lakásáfa helyzetét is.

Az ingatlanközvetítők helyzete

Az ingatlanközvetítők előtt álló kihívásokkal teli időszak rámutat a közvetítői szakma jelenlegi problémáira is – emelte ki előadásában Balla Ákos. Véleménye szerint a közvetítői szakmának napjainkban nehézséget jelent a csekély transzparencia, ami az elérhető és hiteles piaci adatok szűk körének és az azokhoz való nehéz hozzáférésnek köszönhető.

Balla Ákos

Szintén nem emeli a szakma reputációját, hogy az ingatlanközvetítői szakma jelentős része nem felel meg a kötelező elvárásnak – OKJ, jegyzői regisztráció, számlaadás -, de a megbízásszerzés során tett hamis ígéretek, a hibás toborzás, valamint az etikai kifogások, mint a hagyományostól eltérő szerződéstípusok alkalmazása, illetve a kizárólagos szerződések ügye is komolyan ártanak a szakma megítélésének.

Olyan időszak jön, amikor igény lesz a profi közvetítőkre

Már a jelenleg is tapasztalható turbulens időszakban is megfigyelhető a kínálati oldal bővülése. Ez a folyamat pedig vélhetően a közeljövőben is megmarad. Vagyis egyre többen szeretnék majd eladni az ingatlanjukat, fizetőképes vevő viszont kevesebb lesz. Ez a helyzet pedig felértékeli a szakmailag képzett ingatlanközvetítőket. Vagyis azokat, akik képesek felkutatni a potenciális vevőjelölteket, valamint végigkísérni a feleket az adásvétel folyamatán.

Balla Ákos álláspontja az, hogy a felértékelés és a szakma pozitív megítélése nem fog magától megvalósulni, azért tenni kell. Véleménye szerint ennek a záloga a vevőknek nyújtott valós szolgáltatások fejlesztése, melyhez pedig elengedhetetlen a széleskörű együttműködés a piacon. Ezen kívül a közvetítő szakma sem hátrálhat meg a digitalizáció elől, ami a digitális eszközök megfelelő alkalmazását és az általánosan nagyobb gondosságot és alaposságot jelenti.

Balla Ákos úgy gondolja, hogy ha a közvetítőkkel szemben megfogalmazott minimális elvárások – példaként a saját irodát említette a kávézókban köttetett megállapodások helyett – teljesülnek, valamint a hatékony toborzás és a szakmai felkészítést eredményező képzés megvalósul, akkor az magával hozza a közvetítői szakma fejlődését és kilátását is egyaránt.

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!