Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

A prémium lakóparkok sikere 5 pontban

A lakóparkok népszerűsége még a manapság tapasztalható, kihívásokkal teli időszakban is magas az ingatlanvásárlást tervezők körében. Az emelkedő infláció miatt sokan gondolják úgy, hogy megtakarításukat értékálló lakóparki ingatlanokba fektetik. A kínálatból azonban kiemelkednek azok a prémium lakóparkok, amik egyedi tulajdonságaik miatt különleges értéket képviselnek az ingatlanpiacon. Ezek a szempontok árulkodnak arról, hogy egy igazán prémium lakóparkkal van dolgunk.

Lokáció

Egy lakópark elhelyezkedésénél fontos, hogy milyen környéken, melyik városban vagy kerületben található, annak milyen a lakóösszetétele, a közbiztonsága, a közterek rendezettsége, valamint a közlekedési állapota. Az is lényeges, hogy mennyire van közel a nagyvárosi zsongáshoz, az üzleti és szórakozási lehetőségekhez, oktatási és egészségügyi intézményekhez, bevásárlóhelyekhez. Ugyanakkor a prémium lakóparkok kapcsán az is szempont, hogy amikor hazaérünk, zöldövezet, rendezett környezet, csend és nyugalom ölelje körül otthonukat. Csak az igazán kiemelkedő lakóparkok tudják ezeket az elvárásokat egyszerre teljesíteni úgy, hogy ezzel párhuzamosan otthonunkhoz utánozhatatlan örökpanoráma,  felbecsülhetetlen kilátás és megfizethetetlen lakókörnyezet társul.

prémium lakóparkok

Energetikai hatékonyság

Mindaddig nem beszélhetünk prémium lakóparkokról, amíg a projektekben nem kap hangsúlyos szerepet az energetikai hatékonyság, az ökológiai lábnyom csökkentése, valamint a takarékossági megoldások alkalmazása. Egy magát prémiumnak hirdető lakóparknál ma már alapkövetelmény, hogy az ingatlanok “AA” vagy annál magasabb energetikai besorolásúak, tehát szinte nulla energiaigényűek legyenek. A nyílászárók minőségétől a hőszigetelésen át a fűtő-hűtő, szellőző rendszerig sok minden hozzájárulhat ehhez. 

Minőségi anyaghasználat és kivitelezés 

Felejtsük el a tessék-lássék kivitelezést, valamint a közepes minőségű anyagok és eszközök használatát. Ez a hozzáállás ugyanis nem a prémium lakóparkok sajátja. A hideg- és melegburkolatok magas nívója, a nyílászárók, tetőszerkezet, valamint a szaniterek exkluzív minősége elengedhetetlen egy felső kategóriás lakóparkban. Ugyanígy a kivitelezés precíz, igényes módja is, ami az egyik “legláthatóbb” formája a magas minőségnek és a szakmai hozzáállásnak.

prémium lakóparkok

Privát élettér 

A prémium lakóparkokba költözők szinte kivétel nélkül arra vágynak, hogy rohanó hétköznapjaik, munkával töltött heteik után diszkrét, biztonságos privát élettér vegye őket körül. Természetesen itt nem a hermetikusan elzárt szeparációra kell gondolni. Hiszen ha jó a lakóközösség, akkor az aktív közösségi élet nagy előny, de legyen lehetőség úgy visszavonulni a saját ingatlanunkba, hogy megszűnik minden külső, zavaró tényező. Ezt az igényt szolgálja a saját kert vagy kertrész, kertkapcsolatos lakások vagy különálló házak, esetleg a sorompóval és biztonsági szolgálattal ellátott behajtási lehetőség.

Értékállóság

A prémium lakóparkok felé elvárás az értékállóság is. Jogosan számítunk arra egy felsőkategóriás ingatlannál, hogy egy esetleges továbbértékesítés során számunkra kedvező vételárat tudunk majd megállapítani. Az előrelátó tervezés és profi kivitelezés mellett abban a kényelmes helyzetben lesznek a tulajdonosok, hogy a környék, az épület, az ingatlan 10-20 év múlva is vonzó lesz. Egy ennyire következetes szemléletmóddal viszont jó eséllyel csak a prémium lakóparkoknál találkozhatunk, ami mögött gondos és precíz vízió és kivitelezés áll.

Amikor mindez valósággá válik

Ha minden részletet átgondolva belevágnánk, és szeretnénk lecsapni egy minden igényt kielégítő lakóparki ingatlanra, akkor a Budapest III. kerületében, az Aranyhegyen épülő, 2023-ban átadásra kerülő Óarany Villapark remek választás. A különálló, egymástól jól elszeparált, lenyűgöző örökpanorámával bíró házak kivétel nélkül “AA” energetikai besorolásúak és magas műszaki tartalommal bírnak.

Lokáció tekintetében pedig az Aranyhegy közeli erdői, valamint a lomb- és fenyőfás környezete garantál páratlan nyugalmat. A leendő lakók ráadásul úgy élvezhetik majd ezeket az előnyöket, hogy a város közelségéről sem kell lemondaniuk. Hiszen az olykor lassabb, dugókkal terhelt agglomerációs ingázás helyett gyors és kényelmes útvonalak között válogathatnak.

Megismerem az Óarany Villaparkot

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!