Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Albérletpiac 2024: Árak, tendenciák, lehetőségek – élő adás

Az albérletpiac jó bőrben van, de számtalan kihívás tornyosul 2024-ben a bérlők és a bérbeadók feje fölött. Az elodázott lakásvásárlások miatt a kereslet az eladói oldalról a kiadói oldalra koncentrálódott, jókora drágulást előidézve. A jelenség sok kérdést vet fel: Milyen trendek látszódnak a piacon? Mennyire könnyű lakást kiadni, mik a buktatói? Mekkora hozam realizálható a kiadásból? Mit várhat el a bérlő a megdrágult albérletektől? Ezekre a kérdésekre adjuk meg a válaszokat 2024. március 11-én 17:30-kor kezdődő Facebook Live eseményünkön.

Padlóig nyomja a pedált az albérletpiac

A kiadóknak valóságos Kánaán, a bérlőknek pedig hatalmas kihívás volt az utóbbi pár év az albérletpiacon. A kínálat nem tudta lekövetni a keresletet, így kis túlzással bármilyen lakást ki lehetett adni magas áron. Ezt a helyzetet tetézte, hogy az infláció feletti hozamokat ígérő állampapírok elszívták a befektetői lakásvásárlókat a piacról, ami miatt tavaly nem bővült jelentősen az albérletkínálat. Ez pedig tovább fokozta a versenyt a bérlők között. 

A gazdasági körülmények azonban változtak és a befektetők is újra a lakáspiac felé fordulhatnak, hiszen az állampapírokon megkeresett pénzüket jobbnak láthatják ingatlanba fektetni. Ez első olvasatra megnyugtató lehet a bérlőknek és a kiadóknak is, hiszen egyensúlyt hozhat egy turbulens piacra, azonban számos kérdés árnyalja még a teljes képet.

Facebook Live a 2024-es albérletpiacról.

Miről lesz szó az ingatlan.com Live-ban?

Az élő adásban a kiadókat és a bérlőket foglalkoztató legfontosabb kérdések kerülnek terítékre. Az ingatlan.com Live-ban Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője Máriás Áron Ottóval, a több mint 1000 ingatlant kezelő NYOLCAS.COM Flat Management tulajdonos-ügyvezetőjével fogja átbeszélni mindazt, amit a 2024-es albérletpiacról tudni érdemes.

Az adásban a résztvevők külön figyelmet szentelnek még olyan fontos kérdéseknek, mint hogy

  • mire számíthatnak idén a kiadók és a bérlők,
  • 2024-ben is folytatódhat az albérletek drágulása,
  • mennyire éri meg most befektetésnek lakást venni,
  • melyek a leggyakoribb hibák kiadás során,
  • hogyan tudják a tulajdonosok sikeresen kiadni a lakásukat,
  • mennyit változtak a bérlői elvárások,
  • és hogy miért előnyös a bérbeadónak és a bérlőnek is egy komoly lakáskezelő cég munkája?

Adásainkra jellemző, hogy külön figyelmet kapnak az egyéni helyzetek. Tedd fel kérdésedet kommentben, a résztvevők pedig megadják a választ a Te egyedi helyzetedre is.

Mikor és hol követhető a Live?

Időpont: 2024.03.11. 17:30

Helyszín: ingatlan.com Facebook-oldala

Nézd meg Te is az élő adást, és ismerd meg azokat az információkat, amikkel érvényesülni tudsz az albérletpiacon!

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!