Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

6 elragadó tanya az ország minden szegletéből

  • 3 perc olvasási idő
  • 2022.03.11.

Végtelen csend, nyugalom és madárcsicsergés. Biztosan sokakban felmerült már a gondolat, hogy a városi rohanó léthez képest milyen lenne a természet közelségében, egy tanyán élni mindennapjainkat. Az elmúlt években ez a tendencia egyre inkább felerősödik, sokan dolgoznak otthonról, így szívesen költöznek ki a városból, közelebb a természethez. Legújabb válogatásunkban most összegyűjtöttünk nektek 6 mesébe illő, a jelenkor igényeinek is megfelelő eladó tanyát.

Autentikus tanya búbos kemencével

Röszkén, közel 4000 négyzetméter alapterületű telken, zöld, akácos környezetben kínálják eladásra ezt a mesebeli tanyát. Az épület belül nagy, galériás közösségi térrel, búbos kemencével, autentikus tanyasi hangulatot nyújtó felszereltséggel rendelkezik. A telek parkosított és gyümölcsfákkal tarkított. Az ingatlan egyedi kivitelezése és elhelyezkedése igazán magával ragadó. 

Madárcsicsergés Nagykőrös közelében

Nagykőrös és Lajosmizse között eladó egy nagyon szép, három főépületből – ház, nyári konyha, istálló –  és több melléképületből álló klasszikus tanya. A ház több, a kor szellemének megfelelő felújításon is átesett, a tulajdonos igyekezett megtartani az eredeti berendezést. Leendő lakója egy igazi időutazáson vehet részt ebben a gyönyörű otthonban, amelyet tovább is bővíthetünk ha szeretnénk. A nagyon jó  állapotban lévő istálló épülete bármikor felújítható és átalakítható lakóingatlanná, vagy vendégházzá.

Gyönyörű birtok saját lámaházzal

Paks központjától pár percre erdőben található ez a 300 négyzetméteres lakóingatlan, hozzá tartozó saját erdővel és legelővel, gazdasági épülettel, 5 boxos istállóval, és lámaházzal. Állattartásról álmodozók figyelmébe ajánljuk, a birtokon az istálló és a lámaház mellett található juhakol, és egy nagy madárház is. Igazi idilli környezet szomszédok nélkül, a csend és nyugalom biztosítja a pihenést.

Teljes kikapcsolódás a medenceparton

Igényesen felújított, festői környezetben várja leendő lakóját ez a Debrecenben lévő tanya. A teljes kikapcsolódást egy fűthető úszómedence teszi teljessé. A ház mellett közvetlenül egy nyári konyha és egy grillkonyha is található, ami garantáltan a barátok kedvence lesz. Állattartásra ebben az ingatlanban is találunk remek lehetőséget, egy 200 négyzetméteres csarnok áll rendelkezésre, raktárral, hűtőházzal, húsfeldolgozásra alkalmas térrel, takarmánytárolók, akár több százas állatállomány részére.

Ha kipróbálnád magad a turizmusban 

Lajosmizsétől pár percre, Felsőlajoson a mesebeli vályog tanyához tartozik egy apartmanház és 6 lovasbokszhely is. A főépület 72 négyzetméter, amely a következő helyiségekből áll: nappali, szoba, konyha, fürdőszoba, és a tetőtérben egy nagy szoba. Fűtése napelemmel táplált elektromos kandalló. A hozzá tartozó apartman 60 négyzetméteres.

Olvasd el ezt is: Letűnt korok emlékei? Aligha! 5 mesés vályogház

Álom luxuskivitelben a Balaton közelében

Listánk utolsó tagja egy Somogy megyében, Siófok közelében, érintetlen terület közepén megbújó tanya. A birtok területén lévő hatalmas dísztó két szigettel nyújt kikapcsolódásra, feltöltődésre nagyszerű lehetőséget, melyhez egy árnyékolóval ellátott romantikus hangulatú stég is tartozik. A tanya berendezése harmóniáról, ízléses, átgondolt tervezésről árulkodik. Vörösfenyővel és paraszt téglával burkolt homlokzata a modern, de ugyanakkor a népi építészet klasszikus értékeire támaszkodó kivitelezést mutatja.

Még több eladó tanya

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!