Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Ingatlanvásárlás hitelből, stresszmentesen online előminősítéssel

Kerüld el a kellemetlen meglepetéseket, és tudd meg, mennyi hitelre vagy jogosult egy egyszerű online űrlap kitöltésével. Nincs elbukott foglaló vagy ügyvédi díj: az online előzetes hitelbírálattal akár 48 órán belül már egy indikatív hitelajánlattal válogathatsz az ingatlanok közül. Mutatjuk, hogy működik a funkció!

A nem befektetési célú ingatlanvásárlók életük során átlagosan 1-3 alkalommal kerülnek adásvételi helyzetbe, ezek között 10-20 év is eltelhet. Rengeteg papírmunkával jár egy ügylet, sok pénz forog kockán – természetes hát, ha szorongást okoz a folyamat. Ezt az ingatlanvásárlással járó stresszt csökkenti az ingatlan.com és a money.hu közös új funkciója. 

Fiatal pár beköltözik az online hitel előminősítés után vásárolt ingatlanukba.

Az előzetes hitelbírálat előnyei

Az online előzetes hitelbírálat egyedülálló abból a szempontból, hogy az otthonod kényelméből, egy űrlapot kitöltve küldheted be adataidat három meghatározó hazai nagybanknak egyszerre. Ezáltal kiélvezheted az előminősítés minden előnyét anélkül, hogy a bankfiókokban külön-külön sorban kellene állnod. 

A szolgáltatás díjmentes és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Sikeres előminősítés esetén pedig egy személyre szabott, indikatív hitelajánlatot is kézhez kapsz, ami 30 napig érvényes. Ezzel már magabiztosan böngészhetsz az ingatlanhirdetések között, hiszen pontosan tudod majd, milyen feltételekkel és mennyi hitelre vagy jogosult. 

Az előminősítés akár több millió forintos pénzügyi kockázattól is megóv. Gondolj bele! Jellemzően a hiteligénylés folyamata az adásvételi szerződés megkötése és a foglaló átadása után kezdődik. Így ha valaki nem mérte fel a hitelképességét, majd a banktól nem kapja meg a szükséges hitelösszeget és emiatt nem valósul meg az adásvétel, akkor mind a foglalót, mind az ügyvédi költséget elveszti a vevőjelölt. 

Az előzetes hitelbírálat további előnyeiről olvasd el a money.hu cikkét: Tedd biztonságosabbá a hitelfelvételed előzetes hitelbírálattal!

Hogyan működik a funkció?

Az előminősítés online, egy űrlap kitöltésével kezdődik. Ez a részletes űrlap minden olyan információra rákérdez, amire a bankoknak szüksége van a hitelképesség megállapításához. A kitöltés körülbelül 15-20 percet vesz majd igénybe, de menet közben az űrlapot elmentheted, és a megadott e-mail címeddel később is visszatérhetsz rá.

Tipp: Készítsd elő a személyi okmányaidat, és ha van, leendő adóstársad adatait is, hogy gyorsabban menjen a kitöltés. 

Ha kitöltötted és beküldted az űrlapot, már hátradőlhetsz. A bankok feldolgozzák az adataidat, és akár 24 órán belül visszajeleznek az előminősítés sikerességéről. Ha hitelképesnek ítélnek az űrlap alapján, egy 30 napig érvényes indikatív ajánlatot kaphatsz. 

Az álomotthon kiválasztása és az adásvételi szerződés megkötése után következik a tényleges hiteligénylés – az előzetes hitelbírálattal a kezedben ez már kevesebb fejfájással jár majd.

“Az online folyamat jelentős könnyebbséget jelent majd azok számára, akik lakásvásárlás előtt állnak és a banki sorbanállás, a személyes ügyintézővel folytatott beszélgetés helyett az otthonuk kényelméből intézhetik az előminősítést.“

– mondta el Korponai Levente, a money.hu vezetője. Hozzátette:

“Az online előzetes hitelbírálat jóval több, mint egy hitelkalkulátor. Ha a lakásvásárlók által megadott adatok helyesek, akkor az egy-két nap alatt meghozott banki döntés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hiteligénylési folyamat végén biztosan meg is kapják az igényelt pénzösszeget.”

Mit jelent az indikatív ajánlat? 

Az online előminősítés eredménye nem jelent garanciát a hitelfelvétel sikerességére. Az indikatív ajánlat kifejezés is ezt jelenti: ez egy valódi, komoly ajánlat, de nem kötelező érvényű a bank részéről. Már csak azért sem, mert az online előminősítés során a bank nem tudja ellenőrizni az általad megadott adatok valódiságát. 

Ahhoz, hogy a bank ténylegesen megadja a kért hitelt, előbb meg kell győződnie a KHR-státuszodról, le kell ellenőriznie a munkáltatódat és a jövedelmed összegét. Ha azonban valós adatokkal töltötted ki az űrlapot, nagy meglepetésekre nem kell számítanod.

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!