Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Ki fog karácsonykor foglalkozni a bérlőmmel?

ingatlan bérbeadási szakértő
A NYOLCAS.COM Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

Egy lakás kiadása jövedelmező befektetés lehet, ugyanakkor sok időt és energiát is igényel. Amennyiben bérbeadóként az ingatlanunk kiadása mellett döntünk, úgy az ezzel járó feladatokat és kötelezettségeket is be kell illesztenünk a zsúfolt hétköznapjainkba. Ráadásul, hiába kívánjuk az ellenkezőjét, egy kiadott ingatlannal például az ünnepek alatt is bőven akadhat tennivaló. Ebben az időszakban ugyanúgy foglalkozni kell a mérőórák leadásával, a bérleti díj beszedésével, de felmerülhetnek nem várt helyzetek és műszaki hibaelhárítások, amelyek azonnali reakciót igényelnek a bérbeadó részéről. Mit tehet az a tulajdonos, aki a bérbeadás teljes időtartama alatt, így karácsonykor is gondmentes, nyugodt életre, valamint igazi passzív jövedelemre vágyik?

A NYOLCAS.COM Flat Management irodája.

Létezik egy szolgáltatás, amely a bérbeadók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen ingatlan-bérbeadás esetén teljes körű megoldást kínál: ez a lakáskezelés. A legnagyobb aktív lakásállománnyal rendelkező, és egyben meghatározó piaci szereplő NYOLCAS.COM Flat Management például kifejezetten hosszú távú bérbeadásra és lakáskezelésre szakosodott, a szolgáltatás részeként pedig mindent lebonyolítanak a tulajdonos helyett. A lakáskezelési csomag magába foglalja a bérlőkiválasztást, a bérleti szerződés megkötését, a közjegyzői okirat elkészíttetését, a bérlővel való kizárólagos kapcsolattartást, a havi díjak időben történő rendezésének biztosítását, a rendszeres lakásellenőrzéseket, illetve a műszaki hibaelhárításokat. Ráadásul a bérlő díjfizetéséért anyagi felelősséget vállalnak, így, ha nem fizet a bérlő, a lakáskezelő cég téríti a kiesett bevételt. 

Nézzük meg lépésről lépésre, hogy kinek és miért érheti meg igénybe venni a lakáskezelési szolgáltatást, illetve pontosan mit kapunk, ha a nyugalmunk és kényelmünk érdekében hajlandóak vagyunk lemondani a bérbeadásból származó havi bevételünk mindössze néhány százalékáról.

Mit nyújt a lakáskezelő cég?

Egy olyan nagy tapasztalattal rendelkező lakáskezelő, mint a NYOLCAS.COM Flat Management, kifejezetten nagy gondossággal közvetít bérlőket, mivel saját érdeke is, hogy a bérlés telje időtartama alatt a lehető legkevesebb problémával, ugyanakkor a legnagyobb biztonságban legyen a kiadott lakás. Több körben, és alaposan ellenőrzi a kiadó lakásra jelentkező személyeket, írásos bemutatkozást kér, illetve kivétel nélkül minden bérlőnek munkáltatói igazolással és három havi bankszámlakivonattal kell igazolnia a jövedelmét. A módszeresen kiválasztott bérlővel már a kezdetektől kizárólagos módon tartja a kapcsolatot, intézi a havi díjfizetések időben történő lebonyolítását, rendszeresen és személyesen ellenőrzi a kiadott lakásokat, valamint teljes körűen intézi a műszaki hibaelhárításokat. Ráadásképpen anyagi felelősséget biztosít a bérlő díjfizetéséért, így a bérbeadónak nem kell többé azon aggódnia, hogy a bérlője késik a díjfizetéssel, vagy esetleg már egyáltalán nem akar fizetni, sem kiköltözni.

Kinek éri meg igénybe venni a szolgáltatást?

Egy lakáskezelő céggel való együttműködés előnyös lehet azoknak a lakástulajdonosoknak, akik először vágnak bele az ingatlanuk bérbeadásába, így még nincs tapasztalatuk ezen a területen. Azoknak is komoly segítség lehet, akik már jártasak ugyan az ingatlan-bérbeadás területén, de szívesen letennék az ezzel járó terheket, hogy a foteljükből kényelmesen élvezhessék a bérbeadásból származó passzív jövedelmüket. Az előzőeken túl a lakáskezelési szolgáltatás kimondottan praktikus lehet azoknak is, akik ingatlan tulajdonosként vidéken vagy esetleg külföldön élnek, hiszen ebben az esetben számukra még körülményesebb a személyes jelenlét biztosítása, így jól jöhet nekik a segítség.

A lakáskezelő cég képviselője átadja az albérlet kulcsát a bérlőknek.

Hatékony kapcsolattartás

Innovatív lakáskezelő cégként a NYOLCAS.COM Flat Management mindenben a legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazza, így a bérlőkkel és a bérbeadókkal egyaránt saját fejlesztésű online rendszeren keresztül tartja a kapcsolatot. Ezen a felületen keresztül ügyfeleik számára könnyedén elérhetők a mérőállások és a havonta közzétett elszámolások, precízen lekövethetők a műszaki hibaelhárítások, illetve hozzáférést kapnak a különböző dokumentumaikhoz, szerződésekhez és számlákhoz. Egy kattintással megtekinthetők a lakásról készült képek is, mint például a lakásellenőrzések során készült állapotfelmérő dokumentációk, ezáltal megbizonyosodva arról, hogy jó kezekben van a kiadott lakásunk. Az online platform további előnye az élő chat funkció, melynek használatával munkaidőben öt perces átlagos válaszadási időt biztosít a cég.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

Bérlőközvetítés díja: 1 havi bérleti díjjal megegyező összeg.

A szolgáltatás keretén belül a lakáskezelő nem csak a főbb online felületeken hirdeti a rábízott ingatlant, de természetesen saját adatbázisában is közzéteszi azt a már előzetesen megszűrt bérlői részére. Biztosítják a tíz év alatt tökéletesre csiszolt bérleti szerződést, a leltárt, valamint a lakásról készült több száz képből álló fényképes jegyzőkönyv elkészítését. A szolgáltatás sikerdíj alapú, tehát kizárólag sikeresen lezajlott közvetítés esetén kell megfizetni a díjat, egyébként a szolgáltatás díjmentes volt.

Lakáskezelési díj: A mindenkori bérleti díj 10%-a (bruttó, áfa-val)

A szolgáltatási díj tartalmazza a bérbeadással járó összes feladat intézését, kezdve a bérlővel való teljes körű kapcsolattartástól, a műszaki hibaelhárítások koordinálásán keresztül, egészen a lakásellenőrzésekig. Fontos tényező, hogy a szolgáltatási díjat kizárólag arra az időszakra kell megfizetni, amikor a lakást bérlő lakta, így a lakáskezelő cégnek is egyértelmű érdeke, hogy az ingatlan minél jobban hasznosítva legyen.

Közjegyzői díj: Az aktuális bérleti díj függvénye, általában 40.000-60.000 Ft

Kiköltözésre és díjfizetési vonatkozóan is elkészítészül egy egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat, melynek költségét az esetek többségében a bérbeadó téríti, de bizonyos esetekben a bérlőre is ráterhelhető.

A bérlőnek is kedvez a szolgáltatás

A kibérelt ingatlanban szívesen és örömmel lakó bérlő nélkül nincs profitábilis bérbeadási üzlet, így a tulajdonosnak is dolgoznia kell rajta, hogy a bérlő hosszú távon és elégedetten lakja a lakást. A tíz évvel ezelőtti albérletpiachoz képest jelentőset fordult a világ, ugyanis a drasztikusan megemelkedett bérleti díjak következtében a bérlők már egyáltalán nem elégszenek meg a „négy fal” kibérlésével. Jól felszerelt lakásra vágynak, ami mellé kényelmi szolgáltatást is elvárnak a bérbeadó részéről. Erre tud kiváló megoldást biztosítani, ha lakásunkat profi ingatlankezelőre bízzuk, mivel így helyettünk gondoskodnak a bérlő jólétéről. Egy jól megválasztott cég folyamatos, 0-24 elérhetőséget biztosít a bérlő részére, gyorsan és szakszerűen hárítja el a felmerült műszaki hibákat, és a szerződő felek között nagy tapasztalattal és korrektül közvetít.

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!