Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

2024-ben is folytatódik az ingatlan.com egyetemi programja bérbeadók számára!

 • 7 perc olvasási idő
 • 2024. május 22.

Az ingatlan.com és az ELTE 2021-ben közös programot indított a megfizethető lakhatásért. A kezdeményezésben Budapest egyik legnagyobb elit egyetemének hallgatói és az ingatlan.com hirdetői vehetnek részt.

Mi a program lényege?

Az ELTE feltételrendszereinek megfelelő kiadó ingatlanokat külön listába gyűjtjük, amin keresztül az intézmény hallgatói kapcsolatba léphetnek a bérbeadókkal. A programban résztvevő ingatlanokra pedig kiterjed az egyetem etikai/fegyelmi szabályzata, ami egyfajta garanciát jelent a hirdetőink számára, hogy a bérleményben megbízható bérlő lakik majd.

Miért előnyös a program a bérlőknek és bérbeadóknak?

A hallgatók megfelelő minőségű és megfizethető lakhatási megoldáshoz juthatnak, a bérbeadók pedig megbízható bérlőkkel kerülhetnek kapcsolatba. Az egyetemi programban az intézmény külföldi hallgatói is részt vesznek, ami külön előny lehet a bérbeadók számára. A program hagyományosan a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése (2024.07.24.) után indul, így a bérbeadás még gyorsabbá válhat.

Mennyibe kerül a programban való részvétel?

Az ingatlan.com-on hirdető tulajdonosok és ingatlanközvetítők számra a programban való részvételt díjmentesen biztosítjuk. Az ország legnagyobb ingatlanhirdetési platformjaként célunk az, hogy segítsük a fiatalokat megfizethető lakhatáshoz jutni, bérbeadóinkat pedig megbízható bérlőkkel összekötni. 

Mit kell tennem a programban való részvételhez?

Ha elfogadod az ELTE szálláshelyekkel kapcsolatos feltételeit, akkor írd be a hirdetés leírásába, hogy “elte2024”!

FONTOS! A kulcsszó hirdetésben való feltüntetésével egyben arról is nyilatkozol, hogy a feltételeket az általad hirdetett ingatlanra vonatkozóan magadra nézve kötelezően elfogadod.

A kiadó ingatlanom már tavaly is szerepelt az egyetemi programban. Újra kell regisztrálnom?

Igen. Ha az ingatlan idén is megfelel az egyetem által támasztott feltételeknek, akkor kérjük, hogy regisztráld újra az ingatlanod. Az előző pontban olvasd el, mit kell tenned ehhez..

Milyen feltételeknek kell megfelelnie a meghirdetett kiadó ingatlannak?

Az ELTE az alábbi feltételek teljesüléséhez köti a programban való részvételt:

 1. érdeklődés esetén magyar és angol nyelvű tájékoztatás nyújtása, 
 2. megkötött szerződés esetén a vízumügyintézéshez, ill. a magyarországi tartózkodási hely létesítéséhez szükséges dokumentumok biztosítása a hallgató számára, 
 3. a kaució összege nem haladja meg az egyhavi bérleti díj összegét, 
 4. a bérleti díj nem haladja meg az max. 120 ezer Ft/fő/hó összeget, 
 5. a bérleményben az egy főre eső min. 8 m2 biztosított, 
 6. mosási, főzési lehetőség biztosított, 
 7. jó minőségű internetkapcsolat biztosítása, 
 8. az ingatlanból Budapest belvárosa legfeljebb 45 perc alatt elérhető, 
 9. a szerződés tartalmazza: „A felek rögzítik, hogy a jelen szerződéses kötelezettségek teljesítése járványhelyzet miatti rendkívüli intézkedések okán módosulhat, melynek kapcsán Felek kötelesek rugalmasan együttműködni, és minden szükséges intézkedést megtenni. Felek nem sújthatóak kártérítéssel, kárátalányfizetéssel vagy a szerződés mulasztás miatti megszüntetésével, ha a késedelmes vagy nem szerződésszerű teljesítés a vis maior (pl. tűzeset, árvíz, járvány, karantén korlátozások, sztrájk, háború, szállítási embargó) következménye. Amennyiben a vis maior időtartama meghaladja a 15 napot, a Feleknek jogában áll a szerződés nem teljesített részétől elállni hátrányos jogi következmények nélkül oly módon, hogy erről a másik Félnek az érintett tájékoztatást küld.” (javasoljuk az elte.ingatlan.com-on található szerződéssablon használatát)
 10. esetleges újabb országos járványügyi vészhelyzet bekövetkeztekor (egyetem digitális oktatásra vált) történő rendkívüli felmondás esetén a bérbeadó legfeljebb egyhavi kauciót érvényesít és a felmondás ezen felüli díjfizetési kötelezettséget nem von maga után. A felmondási idő max. 30 nap, abban az esetben is, ha a szerződés időbeli hatálya ennél hosszabb távú, 
 11. teljes korlátozás esetén (kollégiumok, egyetemek bezárnak, kijárási korlátozások lépnek életbe) a bérbeadó a szerződés felmondását vis major helyzetként kezeli, a bérleti szerződés rendkívüli felmondása esetén a kaució összege is visszajár.

Az ELTE a hallgató és a tulajdonos vitás eseteinek megoldásában támogatást nyújt.

A megkötött szerződés Hallgató általi megszegése esetén (pl. ha hamarabb távozik a hallgató és nem fizeti ki a megkötött szerződésben szereplő bérleti díjat) az ELTE NEPTUN rendszerben felhívja a Hallgató figyelmét a szerződéses kötelezettségeinek teljesítésére.

Kiadom az ingatlanom