Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Romantikus kincsek: top 5 eladó kastély

Az ingatlan.com kínálatában az  új építésű, használt  és felújítandó lakások mellett a történelem élő darabjaival is találkozhatunk. Jelenleg is szép számmal kínálnak eladásra több olyan kastély épületet, melyek történelme messzire, akár több száz évvel ezelőttre repít vissza az időben. Ha álmodoztál arról, hogy hercegnőként vagy hercegként élj a saját kastélyodban, nézd meg válogatásunkat, amiben összegyűjtöttünk 5 különleges hirdetést az ország minden szegletéből.

Nyugalom szigete Nógrád megye határában

Ezen a helyen életre kel a történelem. A XIX. század elején épült klasszicista kúriát 22 éve, korabeli képeslapok figyelembevételével rekonstruálták.  Vanyarcon kínálják eladásra ezt korhűen és teljeskörűen felújított, Veres Pálné Kúriát, közel 3 hektáros saját erdővel. A  gondozott erdőben találhatók az aradi vértanúk emlékére ültetett szelídgesztenye fák, és itt áll Madách Imre védett hársfája is.  A különleges fáról Mikszáth Kálmán így emlékezett meg: “Madách Imre nem egy szép napot töltött a kedves vanyarci parkban s az Ember tragédiája-nak talán sok strófáját itt gondolta ki a suttogó falombok között.”

Veres Pálné kúria

Romantikus kastély Pápa közelében

Ezt a kastélyt Komárom vármegye egyik nemesi családja építette 1855-ben. Jelenleg a földszinti lakrészben egy hatalmas társalgó, két hálószoba, konyha, étkező, gyönyörű fafaragásokkal díszített szivarszoba, bár, fürdőszoba és mosdók találhatók. A kúria kör alakú tornyában kialakításra került egy külön kártyaszoba, amelyet Kádár János is szívesen látogatott. 

 Nagyigmánd kastély

Agrártörténeti emlék a Szigetköz szívében

Az épület romantikus belső terei, a hédervári grófok kastélyának és parkjának közvetlen szomszédságában lebilincselő látványt nyújt. Győr és Mosonmagyaróvár között félúton, a hajdani mezőváros centrumában Héderváron kínálják eladásra. Az épületkomplexumban felújított lakások (jelenleg 2 apartman), használaton kívüli istálló, műhelyek, gabonaraktár található. Az udvar közepén egykori falazott gémeskút áll, mely fokozza a romantikus hangulatot.

Hédervár kastély

Esterházy-vadászkastély Tolna megyében

A régi pompájában tündöklő kastélyt Tamásiban, 1770-ben Magyarország egyik legnevesebb nemesi családjába tartozó Esterházy Miklós herceg építtette. Az akkor egyszintes épület az 1800-as évek elején kapott egy emeleti részt, azóta nem történt hozzáépítés vagy szerkezeti változtatás az épületen. Jelenlegi tulajdonosai 1980-1990-es években, az örökségvédelmi hatóságokkal egyeztetve visszaadták régi pompáját és arculatát. A kastély gyönyörű természeti környezetben, külföldi és belföldi vadászok által kedvelt helyen fekszik, Budapesttől mindössze 145 km-re. Tovább emeli a fényét, hogy a  városban, a kastélytól pár lépésre található egy termálfürdő, ahol megpihenhetünk.

Tamási kastély

Borrajongók álma Tokaj szomszédságában

Tokaj szomszédságában, Tarcal hangulatos központjának főutcáján található ez a 400 négyzetméter alapterületű patinás kúria. Az 1776-ban épült, 2014-ben teljesen felújított kastély egyszintes épület, L alakú verandával rendelkezik, amely tükrözi a 18. századi nemesi kastély képét. Az épület tökéletesen megfelel borászati célokra, ugyanis az épület alatt érési pince található  egy gyönyörű bortrezorral. Valamint a kertben egy könnyűszerkezetes, 20 fő elhelyezésére alkalmas új borkóstoló és a bemutatóterem is épült.

Tarcal kastély

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!