Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Régimódi présházból álomotthon, mutatunk 5 csodás ingatlant

  • 3 perc olvasási idő
  • 2022.05.01.

Hazánk számos mesés borvidékkel büszkélkedhet, így országszerte rengeteg festői környezetben megbúvó présház található. Sokszor nem is gondolnánk, hogy egy eredetileg más funkciót betöltő ingatlanban mennyi lehetőség rejlik. Válogatásunkban mutatunk 5 meseszép présházat, ahol hajdan bort készítettek, ma igazi otthonként született újra. 

Nagy présház kis udvarral Szekszárdon

Listánk első szereplője Szekszárd déli városrészben, Csatáron található családi háznak abszolút nevezhető bájos présház. A ház teljes felújításon esett át, mely keretében a víz- és villanyvezetékek, külső-belső nyílászárók, burkolatok és a fűtési rendszer is megújult. A belső elrendezés modern, minden igényt kielégítő. Az udvar pedig körülbelül 30 négyzetméteres, ami kiválóan alkalmas a nyári kerti partikra. 

Présház Szekszárd

OLVASD EL EZT IS! Készüljünk a nyárra: 5 nagyszerű hobbitelek

Medencés présház Etyeken

Etyek, Öreghegyen eladó ez a 90 négyzetméteres, részlegesen felújított kő falú présház, mely lakhatásra és vállalkozási célokra is kiváló választás. A háznak több különlegessége is van: a nappaliban található egy kemence, a 20 négyzetméteres terasz napelemmel. A gyönyörűen gondozott kertben pedig a nyári konyhán és a fűszerkerten kívül találunk egy ellenáramoltatós, télen-nyáron használható, fűthető úszómedencét is. 

Présház Etyek

Présház nyaraló a Balaton közelében

Listánk következő szereplője a Balatontól mindössze 5 kilométerre fekvő Pécsely külterületén található felújított, nyaralónak kialakított présház. A ház felső szintjén helyezkedik el a nappali kis tálalókonyhával. Ebből nyílik a fürdő és a hajópadlós hálószoba. Az alsó szinten a présházból kialakított nagy méretű, jól felszerelt konyha kapott helyet. Innen nyílik az egykori borospince, mely kiválóan alkalmas akár nagyobb társaságok vendégül látására is. A telek legmagasabb pontján kialakításra került egy panorámaterasz filagóriával, melyről páratlan kilátás nyílik a pécselyi medencére.

Présház Pécsely

Kőből épült mézeskalács ház Diósdon

Listánk ötödik szerepkője ​​Diósd központi részéhez közeli gyönyörűen felújított, kőből épült házikó. Mivel az épület eredetileg présház volt, így alatta egy 20 négyzetméteres borospince található. Teljeskörű felújításon esett át: minőségi burkolatok, új nyílászárók, tetőszigetelés, elektromos- és vízvezetékek kialakítása, elektromos fűtés, padlófűtés, infrapaneles fűtés, valamint szellőztető rendszer is kiépítésre került. Egyedülállóknak, valamint fiatal pároknak ideális otthon lehet.

Diósd

Borkészítés iránt érdeklődőknek ajándék traktorral

Válogatásunk utolsó présháza pedig egy igazi kuriózum. Lesencetomaj idilli részén található az 1800-as évek végén épült présház és a hozzá tartozó 12000 négyzetméteres telek. Ami kivételes lehetőséget kínál kezdő vagy profi, a szőlőtermesztés, illetve borkészítés iránt érdeklődőknek. Festői környezetben helyezkedik el az ingatlan, az ablakon kinézve balatoni panoráma tárul elénk.  A birtok tökéletesen alkalmas mezőgazdasági területnek, mivel szőlőültetvény is található rajta. Illetve minden gépesítés adott a minőségi borkészítéshez, a pincében minden autentikus borászati eszköz megtalálható. Ha ez nem lenne elég, az ár a termesztéshez nélkülözhetetlen traktort is magában foglalja.

Présház Lesencetomaj

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!