Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Mik lesznek 2024 legjobb ingatlanbefektetései? – élő adásunkból kiderül

  • 3 perc olvasási idő
  • Utoljára frissítve: 2024. március 18.

Az előző években sokan fordultak a magas kamatokat ígérő állampapírok felé, ami visszavetette az ingatlanbefektetők vásárlási kedvét. A helyzet viszont változott, az új sorozatok kamatai idén januárban jelentősen csökkentek, az ingatlanpiac pedig felélénkült. A befektetők körében megkerülhetetlenné vált a kérdés: 2024-ben érdemes visszatérni a lakáspiacra? És ha igen, akkor mibe fektessék a rendelkezésre álló tőkéjüket? Ezt a témát járjuk körbe 2024. március 19-én 17 órakor kezdődő Facebook Live eseményünkön.

Tuti befektetés még az állampapír, vagy újra az ingatlan lesz a nyerő?

Az egyértelműen kijelenthető, hogy a korábbi évek befektetési slágere az infláció feletti hozamokat igérő állampapírok voltak. Érthető is volt a papírok iránti lelkesedés, hiszen egy kedvezőtlen, magas inflációval terhelt gazdasági környezetben sokan ebben látták a pénzük védelmét.
A helyzet viszont idén megváltozott: az állampapírok kamata csökken, a lakáspiac viszont jelentősen élénkült. Ezt a fellendülést az ingatlan.com legfrissebb lakásárindexe is alátámasztja. Az elemzésből az látható, hogy januárban visszatértek a vevők a lakáspiacra. A januárban mért évi 1,2 százalékos országos lakásár-emelkedés kimozdította a lakásárakat a stagnálásból, ez pedig komoly pluszt jelent a befektetői és a saját célra vásárlók számára is.

Miről lesz szó az ingatlan.com Live-ban?

Az élő adás nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy választ adjon arra a kérdésre, hogy mik lesznek 2024 legjobb ingatlanbefektetései? Az ingatlan.com Live-ban Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője és Kiss Gábor, a Metrodom cégcsoport ügyvezető igazgatója válaszolja meg ezt az aktuális kérdést.

Az adásban a résztvevők olyan témakörökre is kitérnek még, mint

  • milyen irányba indulhatnak az ingatlanárak 2024-ben,
  • a befektetési célú hazai és külföldi vásárlók aktivitása milyen hatásokat okozhat a piacon,
  • a magas ingatlanárak és a megtérülés közötti ellentmondások,
  • van-e jövője az új lakásoknak ilyen árak mellett,
  • miben lettek versenyképesebbek az elmúlt hónapokban az új lakások a használt lakásokhoz képest a saját célra vásárlók körében,
  • valamint, hogy mikor érdemes visszatérni a befektetőknek a lakáspiacra.

Ahogy a korábbi adásainkban, a nézői kérdések most is főszerepet kapnak, így a kommentekben feltett kérdésekre ismét választ fognak adni a résztvevők.

Mikor és hol követhető a Live?

Időpont: 2024.03.19. 17 óra

Helyszín: ingatlan.com Facebook-oldala

Vegyél részt az élő adásban, kérdezz, és gyűjtsd be az összes információt arról, hogy mibe érdemes idén fektetned a pénzedet!

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!