Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Még a fordulópont előtt érdemes lakást venni! – élő adás a lakás- és hitelpiac változásáról

  • 3 perc olvasási idő
  • 2024. május 2.

Idén jelentősen fellendült a lakáspiac, a keresletnövekedés pedig azóta is tart. A vevők előnyös helyzetben vannak, széles kínálatból válogathatnak, ráadásul a lakáshitelek kamatai is csökkentek. Azonban sokakban van még bizonytalanság, és azért nem léptek még, mert tartanak a piaci- és gazdasági változásoktól. 2024. május 16-án 17:30-kor kezdődő Facebook Live eseményünkön annak járunk utána, hogy milyen fordulatokkal számolhatnak a vevők, és hogy mikor érdemes piacra lépniük.

Most vagy soha: itt az ideje lakást venni?

Sokan vágynak új otthonra, viszont legalább ennyien vannak azok is, akiket távolt tart a lakáspiactól a korábban tapasztalt infláció, a kedvezőtlen kamatkörnyezet, valamint a geopolitikai események. 

A helyzet azonban 2024-ben nagyot javult, a vásárlók újra megjelentek, ez pedig felélénkítette az ingatlan- és hitelpiacot. Ehhez az élénküléshez hozzájárultak még a lakástámogatások (CSOK Plusz, Falusi CSOK), az egyre kedvezőbb lakáshitelek, valamint a befektetők újbóli megjelenése is. Vagyis az látható, hogy a lakáspiacon olyan környezet alakult ki, ami kedvez azoknak, akik eddig kivártak a lakásvásárlással.

Ingatlanvásárlásnál az ideális helyzetek felismerése kulcskérdés, hiszen így jelentősen kedvezőbb feltételekkel lehet lakást venni. Aki ismeri a lakás- és hitelpiac aktuális állapotát, valamint tisztában van a várható változásokkal, rendelkezik azzal az előnnyel is, hogy tudja, mikor a legelőnyösebb a piacra lépni és megvenni a kinézett ingatlant.

Még a fordulópont előtt érdemes lakást venni! - élő adásban vizsgáljuk meg, hogy milyen változások lesznek a lakás- és hitelpiacon 2024-ben

Miről lesz szó az adásban?

Az ingatlan.com Live-ban Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője, valamint Korponai Levente, a money.hu üzletág vezetője segíti piaci információkkal és személyre szabott válaszokkal a lakásvásárlókat.

Az adásban ezeken kívül szó lesz még

  • a lakásárak változásairól,
  • az új Otthonfelújítási Programról,
  • a CSOK Plusz hatásáról,
  • a lakáshitelkamatok alakulásáról,
  • az inflációs adatok jelentőségéről,
  • valamint a budapesti és a regionális lakáspiac jellemzőiről.

Az élő adás alatt egyedi tanácsokat és válaszokat is kaphatsz annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészülhess az ingatlanvásárlásra. Ha kérdésed van a saját helyzeteddel kapcsolatban, írd meg előre kommentben, vagy kérdezz vendégeinktől az élő adásban.

Mikor és hol követhető a Live?

Időpont: 2024.05.16. 17:30

Helyszín: ingatlan.com Facebook-oldala

Nézd meg Te is az élő adást, tedd fel a kérdéseidet, és tudd meg, hogy mikor kell piacra lépni!

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!