Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Gyárépületből álomotthon: itthon is menő a loft!

Biztos, hogy mi is láttuk már amerikai filmekben, hogy ipari vagy gyárépületekben alakítottak ki meseszép, minimalista stílusú lakásokat. A stílusirányzat népszerűsége is részben a tengerentúli filmgyártásnak köszönhető, annak ellenére, hogy a loft a 70-es évek Londonjának a terméke. Mostani válogatásunkban a loft szerelmeseinek kedveskedünk és mutatunk meg 5+1 ingatlant a hazai kínálatból.

Mi is a loft?

A loft stílus kialakulásában hiába keressük a romantikát, hiszen elsődlegesen anyagi okai voltak. Lényegében annak köszönhető a kifejlődése, hogy a bezárt – kezdetben Angliában, idővel más országokban is – gyárépületeket olcsón lehetett lakhatásra hasznosítani. A stílus egyedülálló jellegzetességét a hatalmas, egybefüggő és nagy belmagassággal rendelkező élettér adja. Ezt az egyediséget egészíti ki és formálja páratlanul sajátossá a beton, a kő és a fa erőteljes “használata”, a mindent átszövő csőrendszerek, az üvegfelületek kiterjedt alkalmazása, valamint a mindehhez társuló luxus és kényelem.

A magyarországi loft-jelenségről elmondható, hogy a közelmúltban tett szert nagy népszerűségre, és mivel nem a lakhatási kényszer, hanem a stílus iránti igény hajtja, így a loftok és loft jellegű lakások árfekvése is ennek megfelelően alakul.

Stílusosan a Csarnoknegyedben

A józsefvárosi Csarnoknegyedben található lakás megtestesítője mindannak, ami a loftot jellemzi. Az egybefüggő nagy tér, a sajátos alapanyagok felhasználása, a világosságot szavatoló nagy ablakok együttesen garantálják a hamisítatlan “loftos” életérzést. Ráadásul az ingatlan 2019-ben teljeskörűen megújult. Új villany- és vízvezetékek, nyílászárók, korszerű, modern és energiatakarékos elektromos fűtés, valamint a stílushoz maximálisan illeszkedő fürdőszoba várja a leendő lakókat.

Fényűzés az V. kerületben

Belváros-Lipótváros adja listánk következő szereplőjét, az újszerű loft lakást a Molnár utcában találjuk. A 84 négyzetméteres különleges, duplex loft lakásra az elengedhetetlen stílusjegyeken túl a kifinomult luxus jellemző. A minimalista stílus kedvelőinek jó hír, hogy az ingatlan a felemelő hangulatot erősítő bútorokkal együtt is megvehető.

Exkluzív, tetőteraszos loft Szombathelyen

Szombathely egy exkluzív, tetőteraszos ingatlannal képviselteti magát listánkon. A Fő téren helyezkedik el ez a minden igényt kielégítő, 200 négyzetméteres, egyedi, belsőépítész által kivitelezett loft stílusú lakás, amiben az elegancia, a kényelem, a tágas terek, a panorámakilátás és a magas minőségű beépített gépek teszik lehetővé a gondatlan otthonlétet.

A loftba öntött tökéletesség Vizafogón

A XIII. kerület rejti ezt a 109 négyzetméteres, 3. emeleti, Margit-szigetre néző panorámás, 2017-ben teljesen felújított luxuslakást. A belső kialakítás, a térkihasználás, a felhasznált anyagok és technológia együttesen testesítik meg a tökéletes loft stílust. A pazar és szemet gyönyörködtető kilátás pedig valóban egyedi és megunhatatlan élményt kínál.

A csodás Károly körút

Kanyarodjunk vissza az V. kerületbe, hogy megcsodálhassunk egy ragyogó loft jellegű lakást a Deák Ferenc tér és a Gozsdu Udvar szomszédságában. Az exkluzív kivitelezésű, 5 franciaerkélyes, világos lakás felújítását a legmagasabb igényeknek megfelelően végezték, a különleges belsőépítészeti megoldások és a tágas terek pedig tökéletesen idézik meg mindazt az érzést, amit a lofttól várunk.

+1: Attila99loft

Az Év Ingatlanfejlesztése díjra jelölt luxusprojekt koncepciója maximálisan unikális, hiszen a 2021-ben átadott Attila99loft luxuslakásai hiánypótló újdonságnak számítanak a budapesti ingatlanok között. Az eredeti épületet Györgyi Dénes tervezte 1936-ban az Elektromos Művek számára transzformátorházként. A parkos-ligetes terekkel tagolt történelmi környezet és modern, luxus szolgáltatásokat nyújtó loft-épület egy újfajta életminőség megélését teszi lehetővé azáltal, hogy a hosszú távú lakásbérlés során a bérlők saját otthonaikban minden elvárást kielégítő hotel szolgáltatásokat kaphatnak.

Még több loft lakás

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!