Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Élő adás a CSOK Pluszról: Minden, amit a te esetedről tudnod kell!

  • 4 perc olvasási idő
  • 2023. november 24.

A CSOK Plusz januári elindulásával a jogosultak komoly segítséget kapnak az otthonteremtéshez, az élénkülő kereslet pedig az eladóknak jöhet jól. Az alap tehát adott, azonban számos kérdés megválaszolatlan még, ráadásul a frissen megismert részletszabályokat is érdemes jól megismerni. Akár igényelnél, akár eladnál, jó, ha ismered a részleteket, hiszen így a saját helyzetedet erősítheted. Tarts velünk 2023.11.27-én 17 órakor Facebook Live eseményünkön, ahol vendégünkkel beszéljük át a CSOK Plusz részleteit.

Élő adás a CSOK Pluszról: Minden, amit a te esetedről tudnod kell!

Könnyebb lehet az otthonteremtés

Az októberben bejelentett és januárban induló CSOK Plusz egyik legfontosabb paramétere, hogy első lakás esetén legfeljebb 80 milliós, nagyobba költözésnél pedig maximum 150 milliós ingatlanhoz lehet igényelni gyerekszámtól függően 15, 30 és 50 millió forintos kedvezményes hitelt. Fontos részlet, hogy a kölcsön tőkerésze a bevállalt második gyermek megszületése és minden további gyermek után 10 millió forinttal mérséklődik. Ebből az is következik, hogy a még idén futó támogatási rendszerrel ellentétben a CSOK Pluszban nincs vissza nem térítendő támogatás.

Az eladóknak is kedvezhet a CSOK Plusz

Számos elemzés kimutatta már, hogy az ismert nehézségek (infláció, kedvezőtlen kamatkörnyezet, geopolitikai események) miatt a lakáspiac továbbra sem volt képes kilábalni abból a gödörből, amibe 2022 második felébe belesüllyedt. A drága lakáshitelek miatt az elmúlt másfél évben a vevők 40 százaléka eltűnt, így az elodázott adásvételek erős kínálati túlsúlyt generáltak, ez a helyzet pedig kibillentette a lakáspiacot a megszokott egyensúlyból.

Ezen változtathat a CSOK Plusz, aminek közvetetten azok lesznek a haszonélvezői, akik a megélénkült kínálat hatására tudják eladni az ingatlanukat. Ez pedig egy láncreakciót is elindíthat, hiszen sokan lehetnek azok, akik az eladásból finanszírozhatják a továbbköltözésüket. Vagyis a CSOK Plusz az ingatlanpiac nagyobb részébe is begyűrűzhet.

Kérdések és egyéni helyzetek

Az jól látható, hogy mekkora lehetőséget rejt a CSOK Plusz, viszont a teljes képet árnyalhatják a nyitott kérdések és a részletszabályok. Az új otthonteremtési támogatást csak a teljes kép ismeretében lehet jól felmérni és kihasználni. Ami viszont tény, hogy nincs két egyforma család, élethelyzet és érdek sem, ezért szerteágazóak azok a célok is, amelyekre a CSOK Plusz megoldást jelenthet. 

A Live célja, hogy az általános információk kapcsán tiszta vizet öntsünk a pohárba, de még inkább az, hogy konkrét, praktikus válaszokat adjunk egyedi kérdésekre, élethelyzetekre.

Mikor és hol követhető a Live?

Időpont: 2023.11.27. 17 óra

Helyszín: Ingatlan.com Facebook-oldala

Téged is várunk az eseményen, tarts velünk!

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!