Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

Vízparti hangulat és teljes kényelem: Duna-parti lakóparkok a maximalizmus jegyében

A Duna-part egyedülálló szépsége, mással össze nem hasonlítható atmoszférája mindig is komoly hatással volt Budapest életére. Kultúra-és társadalomépítő ereje, csodás látképe, valamint a víz közelsége miatt nem is csoda, hogy népszerűsége továbbra is töretlen. A legújabb lakóparkok fejlesztéséknek köszönhetően most már nem csak “átutazó” vendégek lehetünk a Duna-parton, hanem otthonunkká is válhat. Cikkünkben két olyan Duna-parti lakóparkot mutatunk be, amik maximálisan garantálják a modern, kényelmes, egyben vízparti életérzést.

Kék-Duna Rezidencia

A lakóparkok Duna-parti fejlesztésének egyik meghatározó szereplője a Kék-Duna Rezidencia. Az egyedülálló stílussal és látképpel, dunai panorámával rendelkező, közvetlen a Duna mellett épülő társasház a XI. és a XXII. kerület határán, a közkedvelt budai oldalon fekszik. A Duna inspirációt is adott a tervezés és kivitelezés során, hiszen az épület homlokzata mintázatában tükrözi a folyó közelségét. A Kék-Duna Rezidencia a példátlan megoldások terén is kiemelkedőt alkot, az országban egyedülállóan az első lakóház, aminek a homlokzata teljes üvegezést kap.

A környezettudatosság és fenntarthatóság a XXI. század meghatározó szemlélete, amit maximálisan átültettek a fejlesztésbe. A lakóépület üzemeltetéséért levegős hőszivattyús rendszer felel majd. A zöld szemlélet pedig meg is térült, hiszen az épületek minden esetben megkapták az „A++” minősítést.

A Kék-Duna Rezidencia nem elégszik meg azzal, hogy egy átlagos lakóparkként funkcionáljon, hanem a közösségre is nagy hangsúlyt fektet. A négy épületben – az összesen 276 lakás mellett – közösségi tér, mélygarázs, teremgarázs és tárolók biztosítják a leendő tulajdonosok kényelmét. Tovább emeli a projekt és lokáció különlegességét, hogy az önkormányzat fejlesztésében sétány is létesül a lakópark közelében, illetve az épületek mellett halad el a híres EUROVELO6 kerékpárút. A gyermekek biztonsága is adott, hiszen a telken belül kert és kerékpárpálya várja a legfiatalabb lakókat.

A lakáskínálatban a 46 négyzetméteres, másfél szobás lakástól egészen a 125 négyzetméteres, ötszobás ingatlanig válogathatunk. Így egész biztos, hogy megtaláljuk az elvárásainknak megfelelő álomotthont.

“Kezdettől arra törekedtünk, hogy valóban prémiumszolgáltatásokat nyútsunk a tulajdonosoknak. Így a közös területekért felelős gondnokság, a biztonságot garantáló portaszolgálat, valamint az innovációt képviselő okosotthon-kivitelezés, illetve az elektromos autók töltésének biztosítása is adott a lakóparkban. Számomra kiemelt jelentősége van a környezettudatosságnak. Ezért a telken fúrt kutat alakítunk ki, amit kombinálunk az esővíz felhasználásával és biztosítjuk a kert öntözését, illetve a toalettek öblítését is. Továbbá vízporlasztós szanitereket alkalmazunk a fürdőszobákban, ami szintén a vízfogyasztás mérséklését szolgálja.”

„Azt tapasztaljuk, hogy a munkánk és a szemléletünk elnyerte az emberek tetszését, mert bár a munkálatok első ütemében a “B” épület építése és értékesítése kezdődött meg 84 lakással, a nagy érdeklődésnek köszönhetően az “A” épület építését és értékesítését is elindítottuk.”

Gétay Viktor

Kék-Duna Rezidencia, vezérigazgató

A Kék-Duna Rezidencia kínálata

Metrodom River

A vízparti lakóparkok fejlesztésében a Metrodom River is kitüntetett figyelmet élvez, ami érthető is, ha a projektjükre tekintünk. A lakópark különlegessége az alkalmazott építészeti megoldásokból, a széleskörű szolgáltatásból, valamint a minőségi, élhető közösségi terekből fakad. Ezt a komplex és minden igényt kielégítő szolgáltatást egészíti ki a Duna-parti elhelyezkedésből adódó zöld, vízparti környezet.

A prémium minőségben épülő lakópark Újbuda egyik legkellemesebb Duna-parti részén, a Rákóczi- és az épülő Galvani híd között lelt otthonra, ami az exkluzív környezeten túl közvetlen kapcsolatot garantál a Dunával. A fejlesztés során a hatalmas, 3 hektáros telken 6 lakóépület és 712 lakás épül fel öt ütemben. 

A Metrodom River épületei azonnal megragadják a figyelmet. Az elegáns dizájn, az egyedileg készülő homlokzati burkolat, a színezett üvegkorlátok együttesen felelnek a prémium megjelenésért és minőségért. A lakóépületek tervezése során gondosan ügyeltek arra is, hogy minél több lakásból nyíljon teljes vagy részleges kilátás a Dunára, illetve nyugati irányba, a Budai-hegyekre. Ráadásul a lakások fejlett okosotthon rendszerrel várják majd új lakóikat, fűtés- és világításvezérléssel, nyitásérzékelőkkel, integrált videó-kaputelefonnal, okosredőnyökkel. Lakáskínálatuk kellően választékos, az egyszobás, 34 négyzetméteres lakásoktól a 3 és félszobás, 86 négyzetméteres ingatlanokig terjed a skála. Igazi különlegességnek számít, hogy a teremgarázsban minden beállóhoz alapáron jár a saját, mérőórával felszerelt elektromos autótöltő, ami Magyarországon jelenleg még egyedülállónak számít.

„Szerettünk volna valóban különleges és extra szolgáltatásokkal meglepni leendő Ügyfeleinket. Ennek fényében terveztünk egy olyan zárt lakó-komplexumot, ahol a lakópark saját bölcsődével, óvodával, csónakházzal, és közösségi irodával. Továbbá hangulatos grillterasszal, kül- és beltéri fitnesszel és különféle szórakozási lehetőségekkel, rendelkezik. A biztonság jegyében ügyeltünk arra, hogy a belső parkban ne legyen autós közlekedés, ezért a személygépkocsival rendelkezők a felszín alatt kialakított parkolóban tehetik le autójukat.”

„Nagyon fontos szempont volt a tervezés során, hogy valódi otthonokat és kényelmes élettereket hozzunk létre, ahol a családi kikapcsolódás mellett a munkavégzés is gond nélkül elképzelhető.”

Kricsfalussy Tamás

Metrodom, értékesítési igazgató

A Metrodom River kínálata

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!