Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

5 energiatakarékos és mesés ingatlan Pest megyéből

  • 4 perc olvasási idő
  • 2022. július 26.

Felrobbant az internet, az emberek próbálják megbecsülni, mennyivel drágul hamarosan az életük. Nem mindenkinek marad meg a rezsicsökkentés, hiszen az átlagfogyasztás feletti áram- és gázmennyiség után piaci árat kell fizetni. Ezért egy nagyobb lakás vagy családi ház esetében, amelyben ráadásul többen is élnek, egyáltalán nem lesz mindegy, hogy milyen energiatakarékos megoldásokkal felszerelt az ingatlan. Napelem, hőszivattyú és egyéb megoldások – ezentúl fő szempontot jelenthetnek az ingatlanvásárlásnál. Toplistánkban most azt nézzük meg, hogy ilyen szemmel milyen lehetőséget kínál Pest megye ingatlankínálata.

Nyugodt, csendes környezet, pedig közel a központ

Ezt a 2012-ben épített, 137 négyzetméteres házat úgy hirdeti tulajdonosa, mint jóval az átlagfogyasztás alatti ingatlant, ami valószínűleg a padlófűtés hatékonyságának is köszönhető. Dunaharaszti óvárosában járunk, ahol pezsgő élet zajlik, oktatási intézmények, bank, posta, gyógyszertár könnyen elérhető, a ház mégis egy csendes utcában található. A 3 és fél szobás ház több generáció számára vagy kisgyerekes családoknak megfelelő új otthont biztosít.

Családi fészek, átlag alatt tartható fogyasztással

Ez a fóti sorházi lakás szintén azoknak kedvez, akiknek fontos az energiatakarékos fenntartás. Az ingatlan fogyasztása az átlagfogyasztás határán mozgott, némi tudatossággal ez az összeg a határon belül tartható. A lakás belül is nagyon kellemes, rendezett, gyönyörűen kialakított és otthonos, de a teraszról egy kis füves terület nyílik, ahol a gyerekek számára játszási lehetőséget is kialakítottak. Mi kell több a családi idillhez!?

Takarékos fűtés és napelemes rendszer

A fővárostól csak egy ugrásra áll ez a csodaszép, örökpanorámás, modern otthon, amelynek első lakója lehetsz családoddal. Már csak a konyhabútort és a gardróbszekrényt kell beszerelni, és már lakható is. A ház korszerűsége nem csak külsőségeiben mutatkozik meg, hanem gépészetében is. A házközponti fűtés egyenletes hőmérsékletet biztosít, miközben takarékos megoldás is, a napelem pedig ellátja a nagy elektromos fogyasztókat árammal, így a rezsi minimálisra csökken.

Minden évszakban gyönyörű látványt nyújt, és még a rezsit is csökkenti 

Ez a ház 2009-ben épült és most kapott egy alapos felújítást. A ház építésekor fontos volt a tágas napfényes terek kialakítása és az energetika optimalizálása. Az idei évi felújításkor ezt az alapelvet napelemekkel is kiegészítették, így minimálisra csökkent a rezsiköltség. A hatalmas üvegablakokon beáramló fény és melegség nem csak a rezsiszámlának tesz jót, de a ház lakóinak lelkének is, a nappaliból nyíló hatalmas teraszról pedig a gyönyörű Zsámbéki-medencére nyílik kilátás. A látvány minden évszakban varázslatos, a téli, hidegebb hangulatot azonban a nappali fatüzelésű látványkandallója kompenzálja.

Kétszobás otthon remek szigeteléssel

A megfelelő szigetelésnek köszönheti energiatakarékos fenntartását és alacsony havi rezsiköltségét ez a 62 négyzetméteres, kétszobás lakás. A képeket nézve azonban bármelyik kisgyerekes szülő azonnal beleszerethet, jelenlegi tulajdonosai igazán kifinomult, dinamikusan fiatalos ízléssel alakították ki a belső tereket, a bútorokat, a falfestést és a kiegészítőket is beleértve. A lakáshoz parkolóhely is tartozik, ifjú házasoknak, kisgyereket váró pároknak ideális első otthon.

Eladó ingatlanok Pest megyében

Érdeklődsz a téma iránt? Ezt is olvasd el!