Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

galéria

A helyiség légterének részleges (az alapterületének legfeljebb 75%-án és csak vízszintes szerkezettel történő) megosztásával kialakított belső (közbenső) szint, amelyen helyiség és egy méteresnél magasabb tömör korlát vagy fal nem létesül.
A galéria növeli a lakás hasznos, belakható területét, ezáltal nő az értéke is. Leggyakrabban a hálót szokták elhelyezni rajta, ami azért is a legegyszerűbb megoldás, mert kisebb belmagasságú lakások esetén sem jelent gondot.
A csökkenő belmagasság miatt a helyiséget könnyebb kifűteni, így kevesebbet kell költeni a fűtésre. A meleg levegő felszáll, így fent a galérián jó meleg lesz. Ez azonban a nyári hónapokra is igaz, amikor akár hátrányt is jelenthet. A galéria építését 360 cm-nél nagyobb belmagasságú lakásokban szokták javasolni. A szinteltolásos galéria azonban megkönnyítheti a galériára való feljutást, ha a padló szintjét lejjebb helyezzük a feljárónál. Így kényelmesen feljuthatunk, és csak a tényleges ágynál kell figyelni, hogy mennyire van közel a plafon.