Kategóriák
Ugrás a hirdetésekhez

7 különleges otthon: vasútállomás, múzeum, malom, vár és bunker

  • 3 perc olvasási idő
  • 2022.01.23.

Rendkívüli otthonok az ingatlan.com kínálatában! Oldalunkon a modern, új otthonok mellett  megtalálhatóak egyedi történettel rendelkező ingatlanok is. Válogatásunkban ezek közül mutatunk be néhányat – nézzük a különleges ingatlanokat!

Mihez kezdhetünk egy régi vasútállomással?

Például nagyszerű otthon varázsolható belőle. Így történt ez Pakodon is, ahol eladó az egykori állomásépület középső lakása. Bár az ingatlant kívül-belül felújították, gerendás mennyezete, rusztikus cserépkályhája a régmúlt korokat idézi. A vasút szerelmesei pedig a kilátásban gyönyörködhetnek, hiszen az épület előtt ma is villanyvasút halad el. 

Vasútállomás

Szereted a múzeumokat? Élj a sajátodban! 

Keszthelyen, a Balatontól mindössze 500 méterre található ez a nagyon szép polgári villa, mely  különleges gyűjtemény őriz. Az egykoron múzeumként üzemelő 3 szobás,  96 négyzetméteres ház  2011-ben részleges felújításon esett át. Valamint remek lehetőséget rejt a beépíthető padlástér, ahol további 80 négyzetméter hasznos lakótér alakítható ki. Műkedvelőknek különösen ajánljuk! 

Múzeum

“Ringatózz” a Dunán saját malmodban

Csupán Dunaalmásig kell menned, hogy saját malmodban élhess! A 400 éves, teljeskörűen felújított malom mellett a birtokhoz tartozik még egy molnár ház, mely kialakításának és parti elhelyezkedésének köszönhetően olyan érzést kelt, mintha a Dunán lennénk egy hatalmas hajóban. 

különleges ingatlan

Vár átjáró Kőszegen

Kiemelkedő múlttal rendelkezik ez a Kőszegen található ingatlan, mely részben egy középkori védműre és egy várárkot átívelő híd lábazatára épült. Különlegessége még, hogy  az épület falában a szőlőtermelők-borászok védőszentjének, Szent Donátusnak a szobra áll, mely a korábbi hídfőről került a jelenlegi helyére. 

Különleges ingatlan

Egy igazi erőd, ami bevehetetlen

Ha elvonulnál a világ elől, figyelmedbe ajánljuk ezt az Esztergom szívében található bunkert. Saját rezidenciának, áruháznak, vagy akár konferenciaközpontnak kialakítható ez a majdnem 600 négyzetméter alapterületű különleges ingatlan. A pincében eredeti török fürdő volt régen meleg forrásvízzel, így amennyiben szeretnél saját termálfürdőt, ez is megoldható.

Különleges ingatlan

Vízimalomház Nógrád megyében

290 éves ez a Berkenyén található vízimalomház, melynek antik hangulata teljesen magával ragadó. Az ingatlant molnár mester családok lakták generációkon keresztül, volt óvoda is és apácák is éltek benne. Az épületet kis oltárok és egy virágos féldombormű díszíti. A ház alkalmas étterem, vendégház és családi háznak is egyaránt. 

Különleges ingatlan

Királyi mesevilág Gulyán

Mindig is kíváncsi voltál, hogy milyen lehet egy várban élni? Most itt a lehetőség! Gyula városában található ez a XV. századi várkastély mintájára épített különleges ingatlan, mely láttán egy mesevilág tárul elénk. Az épület külseje és boltozatai korhűek, a belső lakótér viszont egy teljesen modern és mai kornak megfelelő otthont biztosít. 

Különleges ingatlan

Keress eladó/kiadó ingatlanokat

Ajánlott cikkek